Šport > Nogomet
8 ogledov

Handanović zgrabil Éderja, Juventus na +8

samir handanović eder inter sampdoria Maxi Lopez
1/22
EPA
Inter je z zmago proti Sampdorii (4:0) zadržal peto mesto ligaške lestvice, ki še vodi neposredno v Evropsko ligo. Fiorentina Josipa Iličića je premagala Hellas Verono (5:3). Bošjan Cesar in Dejan Lazarević s Chievom do zmage nad Livornom (4:2).

Inter je po štirih zaporednih ligaških tekmah, na katerih je zabeležil tri remije in poraz, končno spet okusil slast zmage. Varovanci Walterja Mazzarija so na gostovanju premagali Sampdorio (4:0) in na ligaški lestvici še naprej zasedajo peto mesto, ki vodi neposredno v naslednjo sezono Evropske lige.

Mauro Icardi je prvi zadetek na tekmi proslavil z neprimerno gesto v smeri svojih nekdanjih navijačev. ''Ne bi smel proslavljati na takšen način, še posebej ne pred navijači, ki so ga podpirali. To je bilo nespoštljivo do kluba in navijačev,'' je povedal pomočnik trenerja Sampdorie Nenad Sakić.

Prvi je proti vratom Samirja Handanovića sprožil Maxi López, ki se pred začetkom tekme ni hotel rokovati z Icardijem, vendar s svojim strelom ni uspel resneje ogroziti slovenskega reprezentanta. V 13. minuti je na desni strani igrišča po dvignjeni podaji žogo sprejel Rodrigo Palacio, ki je neovirano podal v sredino do Icardija, ta pa je rutinirano zabil za 1:0.

Handanović zaklenil vrata

Domačim je lepo priložnost za izenačenje ponudil Andrea Ranocchia, ki je v kazenskem prostoru zrušil Danieleja Gastaldella. Na belo točko je stopil López, čigar nizek strel je ubranil Handanović. Sampdoria je od 20. minute dalje igrala z nogometašem manj, saj je v razmaku 60 sekund dva rumena kartona prejel Éder, ki se je nato prerival tudi s slovenskim reprezentantom.

López je v nadaljevanju kljub premoči Interja še enkrat preizkusil ''Sarmo'', vendar je bil ta na mestu, Handanović pa je žogo prek vrat potisnil tudi po prostem strelu Gianluce Sansoneja. Slovenski reprezentant je bil odlično razpoložen in v zaključku prvega dela odbil še strel Roberta Soriana. Nerazzurri so svojo prednost povišali v 61. minuti, ko je po podaji Hernanesa z glavo zadel Walter Samuel. Dve minuti zatem je drugi zadetek na tekmi prispeval Icardi. Inter je z igralcem več dominiral tudi v zakljčku srečanja, končnih 4:0 pa je po podaji Rickyja Alvareza postavil Palacio.

Petarda Fiorentine za zmago v Veroni

Fiorentina ostaja na dobri poti, da sezono zaključil na četrtem mestu italijanske Serie A. Viole, za katere je dobro uro igral tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, so v gosteh premagale Hellas Verono (5:3). Domači so sicer povedli v 14. minuti, ko je bil z glavo natančen Jacopo Sala. Ta je zadel iz neposredne bližine, potem ko je gostujoči vratar Neto odbil strel Juana Iturbeja. Fiorentina je izenačila v 31. minuti, ko sta si podaji izmenjala Borja Valero in Juan Cuadrado, slednji pa je s strelom na prvo vratnico premagal Rafaela. Minuto pred koncem prvega polčasa je natančno podajo Manuela Pasquala v zadetek pretvoril Alberto Aquilani.

Gostje so v drugem polčasu zagospodarili na igrišču in v 63. minuti povedli s 3:1. Po predložku Davida Pizarra je z glavo poskusil Aquilani, Rafael je bil na mestu, odbito žogo pa je zlahka v prazna vrata potisnil Valero. Šest minut kasneje je Marco Donadel prejel neposredni rdeči karton, ker je Cuadradu preprečil neovirano pot do domačega gola, kljub igralcu manj pa so nogometaši iz Verone uspeli znižati zaostanek v 73. minuti, ko je z enajstih metrov natančno meril Luca Toni. Deset minut kasneje so imeli strel z bele točke na voljo še gostujoči nogometaši, ker je Domenico Maietta v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Enajstmetrovko je izvajal Alessandro Matri, ki je vratarja poslal v napačno smer in povišal nazaj na dva gola prednosti. Končni rezultat je v 86. minuti z drugim golom na tekmi postavil Aquilani.

Rimljani z zmago še vedno upajo na naslov

Roma je na Olimpicu v italijanski prestolnici gostila Atalanto in se izkazala za precej neprijaznega gostitelja, saj so goste domov poslali s tremi zadetki v mreži. Zmaga jim pet tekem pred koncem vliva upanja, da prvenstvo še ni izgubljeno, z novimi tremi točkami so se namreč vodilnemu Juventusu približali na pet točk zaostanka. Torinčane čaka njihova tekma 33. kola v ponedeljek, ko gostujejo v Vidmu.

Za sinove volkulje se je cela tekma odvojila po željah. Že v trinajsti minuti jih je z natančnim strelomz  razdalje v vodstvo popeljal Rodrigo Taddei. Tik pred koncem prvega polčasa je vodstvo potrdil Adem Ljajić in poskrbel za hladen tuš gostov tik pred odmorom. Tudi drugi polčas je šel na roko domačim, saj so vodstvo dodatno povišali po zaslugi letos prerojenega Gervinha, kar je pomenilo, da je bil zadetek Atalanta pred koncem zgolj tolažilne narave. 

Na drugi sobotni tekmi sta se Sassuolo in Cagliari razšla z delitvijo točk. Domačini so sicer povedli, a je izenačujoči zadetek za goste kmalu po začetku drugega polčasa prispeval nekdanji napadalec Maribora Agim Ibraimi, ki je bil natančen iz enajstih metrov. V nedeljo bo najbolj vroče v Neaplju, kjer Napoli gosti Lazio, medtem ko Samir Handanović z Interjem gostuje pri Sampdorii

Italijansko prvenstvo, 33. kolo:

Udinese : Juventus 0:2 (0:2)
Giovinco (16), Llorente (26)

Sassuolo : Cagliari 1:1 (1:0)
Zaza (36); Ibraimi (47/11-m)

AS Roma : Atalanta 3:1 (2:0)
Taddei (13), Ljajić (44), Gervinho (63); Migliaccio (78)

Bologna : Parma 1:1 (0:0)
Cherubin (44); Palladino (79)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Hellas Verona : Fiorentina 3:5 (1:2)
Sala (14), Toni (73/11m), Iturbe (90); Cuadrado (31), Aquilani (44, 86), Valero (63), Matri (83/11m)
Iličić (Fiorentina) je igral do 61. minute.
RK: Donadel (69/Hellas Verona)

Livorno : Chievo 2:4 (2:3)
Siligardi (6), Paulinho (34/11m); Paloschi (9, 45, 56/11m), Thereau (23)
Cesar (Chievo) je igral celo tekmo. Lazarević (Chievo) ni igral.

Napoli : Lazio 4:2 (1:1)
Mertens (42), Higuaín (50/11m, 67, 90); Lulić (21), Onazi (82)

Sampdoria : Inter 0:4 (0:1)
Icardi (13, 63), Samuel (61), Palacio (78)
Handanović (Inter) je branil celo tekmo.
RK: Éder (19/Sampdoria)

Torino : Genoa 2:1 (0:0)
Immobile (90), Cerci (90); Gilardino (86)

AC Milan : Catania 1:0 (1:0)
Montolivo (23)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.