Šport
26 ogledov

V Londonu dopingirani dobitniki medalj

dviganje uteži SP južna koreja 2009 Žurnal24 main
Mednarodna zveza dvigalcev uteži (IWF) je sporočila, da so po ponovnem odprtju vzorcev strokovnjaki ugotovili, da si je na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu z nedovoljenimi poživili pomagalo še 11 dvigalcev uteži, kar šest, od tega trije Rusi, jih je na igrah osvojilo kolajno.

Grešniki z medaljami so poleg Rusov Aleksandra Ivanova, Natalije Zabolotne in Svetlane Carukajeve, še Bolgarka Irina Kuleša, Armenka Hripsime Huršudjan in Moldavka Cristina Iovu. Zveza je vse suspendirala.

Že pred tem je IWF zaradi dopinga nastop na olimpijskih igrah v Riu prepovedala celotni bolgarski reprezentanci, Rusom, Kazahstancem in Belorusom je poslala opozorilo, da se to lahko zgodi tudi njim, Južni Koreji, Azerbajdžanu, Uzbekistanu in Moldaviji pa je znižala kvoto tekmovalcev, ki lahko nastopijo v Riu.

Mednarodni olimpijski komite je prejšnji teden sporočil, da je bilo po ponovnem pregledu 45 vzorcev tekmovalcev z iger v Pekingu in Londonu pozitivnih, iz drugih zvez poimenskih kršiteljev še niso sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.