Šport
38 ogledov

Na letalu 34 konjev

konji na letalu EPA
Na igrah v Riu vsakodnevno na dan prihajajo zanimive obstranske zgodbe.

MORDA SI BO PHELPS TOKRAT PREMISLIL - Ko je plavalec Rami Anis leta 2009 na svetovnem plavalnem prvenstvu zastopal Sirijo, ga je zvezdnik plavalnega športa Michael Phelps zavrnil in se ni želel z njim fotografirati. Tokrat bo Anis spet na startu, v Riu de Janeiru bo nastopil za reprezentanco beguncev. In morda se bo lahko srečal s svojim vzornikom. "Res si želi spoznati Phelpsa, upam, da nam bo to uspelo organizirati," je dejala članica belgijske trenerske ekipe Carine Verbauwen, ki pomaga izbrani vrsti beguncev.

TUDI NOVOZELANDSKI VESLAČ NAVDUŠEN NAD IGRO POKEMON - Olimpijski zmagovalec v veslanju iz Londona 2012 Eric Murray je ljubitelj igre Pokemon Go. Ne samo, da je skupaj s partnerjem v dvojcu brez krmarja Hamishem Bondom veliko v čolnu, veslača sta ena glavnih favoritov za novo zlato kolajno, poleg tega pa na veliko lovi majhne pošasti v priljubljeni igri na pametnih telefonih. "To je ena tistih stvari, ki v meni prebudi otroka," je dejal 34-letni veslač.

NA LETALU TUDI 34 KONJEV - V Rio so že prispeli tudi prvi štirinožci, ki so nastanjeni v konjeniškem centru Deodoro. Prvi se je v svojo stajo naselil Ringwood Sky Boy z Nove Zelandije. Na letalu iz Londona je bilo kar 34 konj različnih nacionalnih komitejev, ki bodo nastopali v konjeniškem športu. Skupaj naj bi tovorna letala v Rio prepeljala kar 229 konjev z vsega sveta.

KOVAČ TENORIO BO SKRBEL ZA PODKVE - Brazilec Luiz Tenorio, je tisti mož, ki ga poiščeš, ko je treba podkovati konja. Tenorio bo v Riu tisti, ki bo skrbel, da bodo konji imeli primerno obutev, saj je glavni v ekipi, ki bo odgovorna za podkve. "To ni tekmovanje, ne gre za to, kdo hitreje naredi konju podkev, imeti moraš namreč veliko občutka, poskrbeti moraš za varnost konjev in njihovo dobro počutje," je dejal Tenorio. Vseskozi ima v roki svoj kovček z orodjem in okrog pasu usnjen predpasnik. Podkve pa niso zgolj samo železne ali aluminijaste, zdaj imajo tudi takšne iz sintetičnih materialov.

AVSTRIJSKIM OLIMPIJCEM ZA ZLATO KOLAJNO 17.000 EVROV - Vsaka država po svoje nagradi najboljše športnike z države, med prvimi so zneske razkrili v Avstrijskem olimpijskem komiteju. Ta bo svojim športnikom namenil zlatnike filharmonikov, ki bodo v primernem znesku visoki glede na barvo odličja. Zlata kolajna je pri Avstrijcih tako vredna 17.000 evrov, srebrna 13.000, bron pa 11.000. "Upam, da bomo lahko razdelili kar se da veliko zlatnikov," je ob tem dejal generalni sekretar avstrijskega OK Peter Mennel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.