Šport
17 ogledov

Brazilci iščejo teroriste

Brazilija antiterorizem EPA
Brazilska policija vodi preiskavo proti skupini ljudi, ki naj bi načrtovali teroristične napade med bližnjimi olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru.

Kot je v ponedeljek poročala televizija Globonews, policija išče 15 domnevnih pripadnikov teroristične skupine. Policijo je o načrtovanem napadu obvestil novinar, ki se je za svoje novinarsko delo priključil skupini. 

V letu in pol je medtem obiskal sedem evropskih držav, imel pa tudi stike s pripadniki Islamske države, ki novačijo sodelavce. Novinar pravi, da so v skupini olimpijske igre ocenili kot dobro priložnost za napad na sovražnike IS.

Že pred tem so policisti v okviru akcije "Operation Hashtag" priprli 12 ljudi, ki so se poimenovali branilci šarie (Defensores da Sharia). Pri tem so jim je pomagal tudi ameriški FBI, ki je brazilsko policijo obvestil o sumljivih sporočilih v socialnih omrežjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.