Šport > Nogomet
26 ogledov

''Spomini, ki bodo trajali večno''

rio ferdinand EPA
Nekdanji branilec Manchester Uniteda in angleške reprezentance Rio Ferdinand je po izpadu QPR v drugorazredno tekmovanje oznanil slovo od profesionalne kariere.

Le nekaj dni po tem, ko je angleški QPR izpadel iz nogometne premier league in je vodstvo kluba sporočilo, da se je odpovedalo uslugam številnim zvezdnikom, je nekdanji angleški reprezentant Rio Ferdinand razkril, da je končal dolgo in uspešno profesionalno pot.

Ferdinand se je kot eden najboljših branilcev na svetu uveljavil pri Manchester Unitedu, kjer je preživel 13 let, v tem času pa je osvojil šest državnih naslovov, slavil je tudi v pokalu FA, ligaškem pokalu in ligi prvakov.

Kariero je sicer začel pri West Ham Unitedu, nato prestopil v Leeds United, od tam pa se je leta 2002 za 30 milijonov funtov preselil v United.

"Kot 12 letni fant nisem nikoli sanjal, da bom igral za West Ham, da bom kapetan Leeds Uniteda, osvojil ligo prvakov z Manchester Unitedom ali ponovno združil moči z mojim prvim trenerjem Harryjem Redknappom pri QPR. Vedno se bom spomnil na 81 nastopov za Anglijo, to je neverjeten ponos. To so shranjeni spomini, ki bodo trajali večno," je povedal 36-letni Ferdinand.

Dolgoletni branilec angleške reprezentance, za katero je zbral 81 nastopov, je zadnjo sezono igral za QPR in že vmes večkrat poudaril, da se bo koncu te poslovil. Tudi zaradi tega, ker se je njegova žena Rebecca Ellison borila z rakom, v začetku maja pa je bitko z boleznijo izgubila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.