Zdravje > Otrok
28 ogledov

Risbice so lahko vaše

risbe6 Anže Petkovšek
Danes se lahko udeležite dražbe risbic in tako pomagate k enakim možnostim otrok. Poleg zabavnega nastopa otrok, bomo na dražbi razvajali naše brbončice.

Danes se lahko udeležite dražbe otroških risbic in pomagate Vrtcu Jelka. Risbice so v sklopu projekta Malčki za malčke risali njihovi otroci na temo nosečnosti. Zato so na risbicah mamice, ki v trebuščkih nosijo novo življenje, poleg njih pa so najpogosteje še drugi člani družinic.

Dražba se začenja ob 17. uri v avli poslovne stavbe Modra hiša na Bravničarjevi 13 v Ljubljani.

Nekaj tudi za brbončice

Na dražbi bo 12 risbic, ki so jih organizatorji projekta izbrali in jih uporabili tudi za barvit in pozitiven koledar. Izklicna cena za posamezno risbo bo 30 evrov, dražilo pa se bo z višanjem izklicne cene za vsaj pet evrov. Na voljo bo še 38 barvitih risbic, ki ne bodo predmet licitacije in jih boste lahko kupili za 30 evrov. Celoten izkupiček prodaje bo namenjen Vrtcu Jelka za enake možnosti med malčki.

Današnjo dražbo bo povezoval Bojan Emeršič, otroci pa pripravljajo tudi plesno-pevsko presenečenje ob harmoniki. "Po dražbi bomo razvijali še brbončice s Cakepopsi in svežimi sadnimi koktajli zdravja," obljubjajo v Neocelici. 

Pomagate lahko s koledarji

V sklopu projekta za boj proti socialni izključenosti med otroci – Malčki za malčke, lahko pa že kupite koledarje. Tudi ta sredstva bodo v celoti donirana Vrtcu Jelka za nadaljne zagotavljanje enakih pogojev in možnosti za razvoj med vsemi otroci. Na spletni strani www.neocelica.si preko obrazca naročite omenjeni koledar in s simboličnim prispevkom desetih evrov pomagajte pri zmanjševanju socialne izključenosti med otroci. 

“Pridobljena sredstva bomo uporabili za izlete, tabore, avtobusne prevoze, obiske različnih predstav, muzejev, gledališč, kot tudi za izvedbo obogatitvenega programa,” opisuje ravnateljica vrtca Nada Verbič. Pravi, da bodo lahko zahvaljujoč dobrodelni akciji otrokom nudili še več aktivnost, ki ne bodo v dodatno breme socialno šibkim staršem.

Organizator projekta je podjetje Neocelica, ki je odilni slovenski ponudnik shranjevanja matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice. “S projektom Malčki za malčke želimo skupaj z medijskima partnerjema Žurnal24 in Tiskarno Medium, pomagati Vrtcu Jelka pri nadaljnjem premagovanju socialne izključenosti, saj verjamemo v enake možnosti za vse otroke,” pravijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.