Šport
108 ogledov

Risi po preobratu še brez poraza

risi
Slovenska hokejska reprezentanca je v prijateljski tekmi v Budimpešti premagala Madžarsko s 4:2 (1:2, 1:0, 2:0).

Slovenija je na poti na svetovno prvenstvo v Ostravi danes priprave prekinila s tretjim prijateljskim dvobojem. Odigrala je tekmo v Budimpešti z Madžari, ki se pripravljajo na bližnje prvenstvo drugega kakovostnega razreda. Slovenci pa so po Hrvaški (5:2) in Japonski (4:0) danes premagali še vzhodne sosede s 4:2.

Madžari so v zadnjih dneh dvakrat premagali sicer nekoliko oslabljeno avstrijsko reprezentanco, tudi danes pa so pokazali, da, okrepljeni tudi s svežima Madžaroma, starim znancem slovenskih ljubiteljev hokeja Frankom Banhamom in Andrewom Sarauerjem, ne bodo lahek tekmec.

V prvi tretjini so na hitro dosegli dva gola, prvega ob slovenski izključitvi, ko so dolgo pletli mrežo okrog vrat Gašperja Krošlja, drugega pa po protinapadu dve minuti pozneje. Slovenci pa so še pred iztekom prvega dela znižali. Za zadetek v mreži Miklosa Rajne je poskrbel Žiga Jeglič po lepi podaji Jana Urbasa.

Slovenci so nato stopnjevali ritem, v drugi tretjini pa so bili zbrani v obrambi in domačim hokejistom niso dovolili, da bi ob dveh zaporednih izključitvah na slovenski strani izkoristili številčno prednost. Na drugi strani so gostje iskali gol za izenačenje in ga tudi dobili, potem ko sta v 35. minuti poskušala Boštjan Goličič in Miha Štebih, je bil dve minuti pozneje še enkrat učinkovit strelec prvega gola Jeglič, tudi tokrat pa ga je z dobro podajo zaposlil Urbas.

Madžari so Slovence zaman lovili tudi v zadnjem delu. Marcel Rodman je za nameček hitro poskrbel še za en hladen tuš za navijače v budimpeštanski dvorani, saj je bilo že v 72. sekundi zadnje tretjine na semaforju 2:3. Domači so skušali izenačiti, Slovenci pa so znali zadržati prednost ter jo na koncu, ko je Madžarska skušala ob številčni prednosti do gola priti še brez vratarja, še povečati, prazen gol je deset sekund pred koncem zadel Urbas.

Izbrance selektorja Matjaža Kopitarja čaka naslednji tekmovalni izziv v pripravah na SP čez tri dni, ko se na Jesenicah obeta pravi hokejski športni dan: predvidena je namreč še ena reprezentančna tekma Slovenije in Japonske, po novem pa bo sreda tudi dan za finale državnega prvenstva, saj je izid v zmagah med Jeseničani in Ljubljančani 1:1 in bo za odločitev o prvaku potrebna vsaj še četrta tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.