Šport
64 ogledov

Risi s svetovnimi prvaki v Parizu

risi, Slovenija - Avstrija, hokej Drago Cvetanovič/HZS
Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je danes določila predtekmovalni skupini svetovnega prvenstva elitne skupine 2017.

Slovenija, ki si je povratek med elito zagotovila z zmago na turnirju Divizije I na Poljskem, bo igrala v Parizu, njene tekmice pa bodo naslednje leto Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška in gostiteljica Francija. Risi se bodo tako pomerili z aktualnimi svetovnimi prvaki in podprvaki, Kanada je konec tedna v finalu z 2:0 premagala Finsko.

V drugi skupini v nemškem Kölnu bodo zaigrale Rusija, ZDA, Švedska, Slovaška, Nemčija, Latvija, Danska in Italija. Skupini je IIHF določila na podlagi zadnje jakostne lestvice, upoštevala pa je nekaj dodatnih določil, ker bosta SP priredili dve državi.

Nosilec prvenstva bo nemški Köln, v dvorani Lanxess Arena z 18.500 sedeži bo 34 tekem, poleg tistih v predtekmovalni skupini A še dve četrtfinalni, obe polfinalni ter tekmi za medalje. V Parizu bodo igrali v dvorani Bercy s 14.500 sedeži, tam bodo pripravili 30 tekem, vse v skupini B ter še dve četrtfinalni.

Skupno nemško-francosko SP bo potekalo od 5. do 21. maja 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.