Šport
78 ogledov

Začetek enak kot s Švico, konec drugačen

Slovenija - Norveška EPA
Slovenska hokejska reprezentanca se je v svoji tretji tekmi na SP merila z Norveško. Slednja jeprepričljivo zmagala s 5:1.

Slovenija in Norveška sta se doslej na svetovnih prvenstvih elitne skupine pomerili dvakrat, uspešnejši so Norvežani, ki so dobili oba dvoboja, tako v Ostravi 2015 kot Stockholmu 2013 pa je bil izid 3:1. Obe reprezentanci sta v Parizu odigrali dve tekmi, Slovenci so osvojili eno točko, Norvežani pa so si z zmago proti Francozom priigrali tri.

Po odlični predstavi proti Švici, ko v dveh tretjinah in podaljšku ni prejel zadetka, je v slovenskih vratih tokrat začel Matija Pintarič. Ta je v prvih petih minutah moral dvakrat posredovati, na drugi strani kljub enakovredni igri risi niso prišli do strela na gol tekmecev. Ob koncu šeste minute pa se je že zatresla slovenska mreža. Izza gola je podal Patrick Thoresen, plošček pa je za hrbet Pintariča poslal Mathis Olimb.

Sledila je izključitev na norveški strani, ki pa jo Slovenci niso znali izkoristiti. Skandinavci so imeli celo lpriložnost z igralcem manj, Pintarič je po hitrem protinapadu Norvežanov dobil dvoboj ena na ena. Slovenski čuvaj mreže je v 11. minuti še enkrat dobro posredoval ob strelu iz bližine. Na drugi strani ledene ploskve je Lars Haugen zaustavil poizkus Mihe Verliča. Ko je kazalo, da so izbranci Nika Zupančiča prevzeli pobudo, pa je sledil nov neprijeten udarec. Po izgubljenem boju ob ogradi je znova prišla Thoresenova podaja izza slovenske mreže, pred Pintaričem pa je bil popolnoma sam Ken Andre Olimb, ki je sprožil za 0:2. A tu še ni bilo konec slovenskih muk. Ob izbijanju ploščka iz tretjine je ta prišel na palico Kristianu Forsbergu, ki je sprožil iz prve in premagal pokritega Pintariča. Po prvih 20 minutah je bilo razmerje strelov 11:6 v korist Norveške.

Drugo tretjino je v slovenskem golu začel Gašper Krošelj. Ta je dobro posredoval po petih minutah igre, Slovenija pa je zapretila ob igri z igralcem več. Risi sprožili kar nekaj strelov, zatresla pa se je prečka norveškega gola. Tudi Norvežani so imeli ob izključitvi Roberta Saboliča power-play, a v drugi tretjini gledalci še naprej niso videli zadetka. Enako je ostalo ob novi številčni premoči Slovencev, rezultat pa se je spremenil ob naslednjem power-playu Norvežanov. Aleksander Reichenberg je pobegnil slovenskim branilcem in zadel za 4:0.

Vendar je Slovencem 15 sekund pred koncem drugega dela igre uspel odgovor. Najprej je sprožil Matic Podlipnik, Haugen je plošček odbil, a ga je nato z močnim strelom za njegov hrbet poslal Sabolič. Razmerje strelov 17:12 (6:6 v drugi tretjini) v korist Novežanov.

Risi so imeli v zadnji tretjini prvi priložnost za zmanjšanje zaostanka ob igri z možem več na ledu, a znova prednosti niso izkoristili, uspešni pa so bili kasneje tudi v penalty killingu. Norvežani so igrali disciplinirano v obrambi, Slovenci pa tako tudi v nadaljevanju niso prihajali do pravih strelov. Za konec je še enkrat udaril prvi norveški napad, podajalec je bil tudi eden od bratov Olimb, gol pa je zabil Thoresen.

Več sledi ...

Svetovno prvenstvo, elitna skupina:

Slovenija : Norveška 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
Sabolič 40.; M. Olimb 6., K. A. Olimb 15., Forsberg 19., Reichenberg 39., Thoresen 60.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.