Slovenija
54 ogledov

Risinja Zooja ponoči poginila

risinja operacija Živalski vrt Ljubljana
Predvčerajšnjim so jo morali zaradi zlomljene stegnenice operirati, že takrat pa je prišlo do zapletov.

Iz Živalskega vrta Ljubljana so sporočili, da je risinja Zooja ponoči poginila. "Vsi zaposleni in zunanji sodelavci, ki so nam pomagali, smo zelo žalostni in prizadeti, saj smo si več kot mesec dni prizadevali in naredili vse, kar je bilo v naši moči, da bi se njena zgodba srečno zaključila," so zapisali v kratkem sporočilu.

Zapleti 

Zdravstveno stanje risinje se je po mesecu dni na prostosti močno poslabšalo. Izgubila je približno tri kilograme, hude težave pa je imela tudi z zobovjem, saj ji je manjkalo veliko zob.

Operirati so jo morali zaradi težav z levo zadnjo nogo, ki so jo poškodovali pri streljanju z uspavalnim nabojem. "Čeprav ima kost le osemnajst milimetrov premera, smo imeli očitno veliko smolo in jo nesrečno zadeli s konico uspavalnega naboja," so povedali včeraj.

Zapletlo se je pri prebujanju, saj je njeno življenje že takrat zaradi padca telesne temperature več ur viselo na nitki. Kljub temu se je risinja po nekaj urah prebudila in oskrbovalcem vlila upanje, da bo z njo po nekaj tednih zdravljenja in oskrbe vse v redu. A je upanje že ponoči usahnilo.

Komentarjev 13
  • Scott 01:41 16.marec 2014.

    Skoraj vsaka romkinja in vse več slovenk je tudi brez zob in tudi pričakujejo naraščaj.?

  • Villa 22:45 15.marec 2014.

    sedaj ko so jo ubili, so srečni. banda pokvarjena. morilci !!! Kaj je niste mogli pustit živet v miru? Z risinjo je bilo čisto vse v redu, dokler je niso tej morilci dobili v roke.

  • Sonja53 21:49 15.marec 2014.

    Mislim, da sedaj iščejo same izgovore in da je to o zobeh je sama laž! V nekaj tednih nikakor ni mogla izgibiti zob! Če pa je imela slabe zobe, so pa zopet oni krivi - kako skrbijo za svoje živali ...prikaži večali v živalskem vrtu!!!