Šport
102 ogledov

Risinje nadigrale Hrvatice

hokej Slovenija
1/21
Saša Despot
Slovenska ženska reprezentanca je v drugi tekmi svetovnega prvenstva divizije II (skupina A) na Bledu premagala Hrvaško s 6:1 (1:1, 3:0, 2:0). Za Slovenijo je trikrat zadela Pia Pren, po enega pa Sara Confindenti, Eva Dukarič in Metka Manfreda.

Slovenske hokejistke so si z zmago proti Hrvaški na široko odprla vrata obstanka v tej skupini. Slovenke so po porazu s Poljakinjami sosedski obračun začele silovito in že v 2. minuti je Sara Confidenti zadela prečko. Na drugi strani pa je nato za vodstvo Hrvatic poskrbela Ana Širanović.

V nadaljevanju pa je bila na ledeni ploskvi le ena ekipa. Domače so oblegale vrata Petre Belobrk, ki je klonila v 18. minuti po protinapadu Pie Pren. V drugem delu je najprej številčno prednost za prvo vodstvo izkoristila Confidentijeva, v 34. minuti je sledil lep zadetek kapetanke Prenove, Slovenke pa so pritisk še stopnjevale in v 37. minuti je zadela še Eva Dukarič.

V zadnji tretjini so domače igralke z dvema zadetkoma le še potrdile izjemno pomembno zmago. Slovenke so bile tokrat premočan nasprotnik za južne sosede, že po slabih treh minutah igre je izid povišala Prenova, tri minute pred koncem pa je zmago potrdila Metka Manfreda.

V današnji prvi tekmi je Južna Koreja premagala Veliko Britanijo z 1:0. V ponedeljek bo na SP prost dan, v naslednjem krogu v torek bo tekmica Slovenije ob 20. uri Velika Britanija.

SP divizije II, 2. kolo:

Slovenija - Hrvaška 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Pren 18., 34., 43., Confidenti 25., Dukarić 37., Manfreda 57.; Širanović 4.

Velika Britanija - Južna Koreja 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Severna Koreja - Poljska 4:9 (2:3, 1:2, 1:4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.