Šport
29 ogledov

Rivalka Tine Maze se ob tem le nasmeji

fenninger veith Profimedias
Najboljša avstrijska smučarka zadnjih let Anna Veith (prej Fenninger) je morala preložiti vrnitev v smučarsko karavano, potem ko je lansko sezono izpustila zaradi poškodbe kolena.

Velika tekmica Tina Maze in dobitnica dveh velikih kristalnih globusov nadaljuje z rehabilitacijo po poškodbi kolena, ki jo je staknila med pripravami na lansko sezono svetovnega pokala.

Branilka skupne zmage je bila zaradi poškodbe primorana odpovedati celotno sezono, v zaključku lanskega leta pa je napovedala, da se na bele strmine vrača z uvodom na ledeniku v Söldnu.
Kot se je izkazalo, je bila napoved preuranjena, saj je morala Veithova odpovedati nastop na uvodni preizkušnji nove sezone.

''Sölden je preprosto prekmalu. Želela sem si nastopiti, a to je bilo zelo ambiciozno,'' je pojasnila 27-letnica in dodala, da se želi v svet belega cirkusa vrniti zdrava in dobro pripravljena, predvsem pa brez bolečin.

''Moji cilji se niso spremenili. Ob vrnitvi želim biti konkurenčna. Kdaj se bom vrnila, ne vem,'' je pred začetkom spektakla v Söldnu dejala Avstrijka.

Odpoved nastopa v Söldnu pa je sprožila zanimivo govorico, da Veithova, ki je nedavno obljubila večno zvestobo nekdanjemu deskarju na snegu Manuelu Veithu, pričakuje otroka.

Avstrijko so z govorico soočili med intervjujem za televizijsko hišo ORF, odzvala pa se je z nasmeškom. ''Zelo me zabava, ko to prebiram. Nasmejala sem se. To je govorica in nič drugega,'' je odvrnila.

Veithovo so si slovenski ljubitelji alpskega smučanja zapomnili kot kot veliko rivalko Tine Maze, s katero sta se v zaključku sezone 2014/2015 vse do zadnje tekme borili za osvojitev velikega kristalnega globusa. Avstrijka je skupno lovoriko ubranila z zmago na veleslalomu v francoskem Meribelu, kjer je Mazejeva osvojila tretje mesto in za 23 točk zgrešila drugi kristalni globus v njeni karieri.

Vonnova nadaljuje s treningi

Medtem ko je Mazejeva v Söldnu napovedala slovo od alpskega smučanja in navijačem sporočila, kje in kdaj bo zadnjič nastopila na tekmah svetovnega pokala, pa s pripravami na novo sezono nadaljuje tudi Lindsey Vonn.

Najuspešnejša smučarka vseh časov je našla čas za obisk dirke formule 1 v Austinu, nato pa se je vrnila v telovadnico, kjer krepi mišice pred premiernim nastopom.

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala 12. novembra, ko bo na sporedu ženski slalom v finskem Leviju.

 

Back to work!!

A video posted by Lindsey Vonn (@lindseyvonn) on Oct 24, 2016 at 4:43pm PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.