Šport
94 ogledov

Zagorjanke brez lige prvakinj

RK Zagorje državne prvakinje 2016 Goran V.K. Photography
Slovenske državne prvakinje se v naslednji sezoni ne bodo udejstvovale v ligi prvakinj, saj klub ni uspel zbrati dovolj denarja za nastopanje med elito.

Ekipa Zagorja je v pretekli sezoni šokirala rokometno javnost in Krimu po 21 letih vzela prvenstveno lovoriko. Že takoj po sezoni je nad udejstvovanjem zasedbe Bojana Voglarja v najmočnejšem klubskem tekmovanjuj visela senca dvoma.

Zaradi slabih nastopov v evropskih pokalih bi slovenske prvakinje prvič morale igrati kvalifikacije za ligo prvakinj proti močnim konkurentkam, obenem pa se je zasavska ekipa po odhodu generalnega sponzorja Gen-I na začetku pretekle sezone vseskozi ukvarjala s finančnimi tegobami.

Sedaj dvomov ni več, Zagorje je zavrnilo igranje v ligi prvakinj, poroča Siol. Zmanjkalo naj bi dobrih 30.000 evrov, za katere s strani pokroviteljev v klubu niso dobili zagotovila.

Tako bo Zagorje ponovno igralo v pokalu EHF, medtem ko je Krim že zaprosil za posebno povabilo v kvalifikacije za ligo prvakinj.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.