Zdravje > Aktualno
19 ogledov

RKS zbira hrano. Lahko prispevaš?

Skladišče Rdečega križa Boštjan Tacol
Prostovoljkam in prostovoljcem vašega območnega RKS, ki jih boste srečali pred vhodom v prodajalno, lahko izročite prehranski ali higienski izdelek, ki ga želite darovati ljudem iz vaše okolice.

Rdeči križ Slovenije (RKS) bo v prihodnjih dneh zbiral hrano, prostovoljke in prostovoljci območnih združenj RKS pa jo bodo razdelili ljudem v stiki.

"Prazniki, ki prihajajo, za mnoge, ki živijo v pomanjkanju, ne bodo čas praznovanja. Marsikoga med njimi srečujemo vsak dan, pa ne vemo, kako težko se prebija iz dneva v dan. Na Rdečem križu Slovenije bi želeli pomagati vsem, ki si sami ne morejo. Še posebej v teh dneh bi jim radi olajšali življenje in jih morda celo za kratek čas osrečili. Za to potrebujejo vašo pomoč," pozivajo z RKS.

Lani je v Sloveniji kar 287.000 ljudi živelo pod pragom revščine in dobri polovici med njimi humanitarna organizacija že pomaga s prehranskimi paketi in higienskimi pripomočki, vendar bi potrebovali še veš hrane, zato RKS sporoča, da jo bodo zbirali pred nekaterimi Mercatorjevimi prodajalnami po Sloveniji. Seznam prodajaln je objavljen tukaj.

Prostovoljkam in prostovoljcem vašega območnega RKS, ki jih boste srečali pred vhodom v prodajalno, lahko izročite prehranski ali higienski izdelek, ki ga želite darovati ljudem iz vaše okolice, ki potrebuje pomoč.

Na RKS navajajo, da šteje vsak izdelek: pločevinka predelane hrane, kozarec vložene zelenjave, steklenica olja ali zavitek testenin, moke, pšeničnega zdroba, kave, pralnega praška ali papirnatih robčkov. 

Od danes, v sredo, 21. decembra bodo hrano zbirali od 10. do 20. ure v dveh Mercatorjevih prodajalnah v Ljubljani in eni v Slovenj Gradcu, v petek, 23. decembra 2016 pa še v Celju, Kopru, Novem mestu, Radljah ob Dravi, Slovenskih Konjicah, Šmarju pri Jelšah, Trbovljah in Zagorju ob Savi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 19:47 29.december 2016.

    Po neuradnih informacijah naj bi nekdanji generalni sekretar Rdečega križa Slovenije Mirko Jelenič in njegovi namestnici Darja Horvat in Neva Petek na podlagi individualnih pogodb prejemali višje plače kot sam predsednik države. (vir: 24 ur)Ne dam jim nič, niti ...prikaži več karitasu ne. Nihče ne ve, kam gre denar. Najmanj ga vidijo tisti, zaradi katerih se zbira.