Šport > Moto športi
69 ogledov

Kubica ne bo vrgel puške v koruzo

robert kubica
Poljski dirkač Robert Kubica je namignil, da bi se v bližnji prihodnosti lahko vrnil v formulo 1.

Robertu Kubici se je pred leti obetala bleščeča kariera dirkača formule 1, sanje pa so se razblinile s hudo nesrečo na reliju, v kateri je danes 32-letni Poljak utrpel hude poškodbe; prehude, da bi lahko nadaljeval kariero v elitnem dirkaškem športu.

Kubica si šest let po nesreči še vedno močno želi povratka v formulo 1, pri tem pa mu najbolj vztrajno pomaga Renault, ki mu je nedavno omogočil zasebno testiranje na progi v Valencii, kjer je odpeljal 115 krogov.

Čeprav so v francoski ekipi trdili, da testiranje ni imelo dolgoročnega motiva, je Kubica v intervjuju za poljski Eleven Sport namignil, da povratek ni več nemogoč.

"To je bil zelo čustven trenutek zame. Počutil sem se kot majhen otrok. Kot da bi začel z ničle. Po drugi strani pa sem starejši in težje spim kot pred 15. leti. Prevevala so me močna čustva, ki jih še vedno občutim in tako bo ostalo še nekaj časa. Trdo sem delal na fizični pripravljenosti, ki nikoli ni bila boljša kot zdaj, tudi v mojih zlatih časih v F1. Trdo delo se je obrestovalo. Pripravljen sem bil na vse. Izkazalo se je, da ni tako strašno, kot se je zdelo pred testiranjem," je pojasnil Kubica.

"V glavi imam načrt. Napišem lahko različne scenarije. V zadnjih šestih letih se je v mojem življenju zgodilo ogromno stvari in marsikaj se je v meni spremenilo. Garal bom, da dosežem svoj cilj.
Prezgodaj je, da bi govoril o prihodnosti. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Vem le to, da imam popoln nadzor nad tem, kar se dogaja. Pred tremi meseci je bil moj cilj dirkalnik F1. Mislim, da sem bil dobro pripravljen. Neumno bi bilo, če si ne bi zastavil novega cilja. Po Valencii je moja samozavest precej višja. Zavedam se svojih omejitev pri vožnji, kar je pozitiven podatek. Kaj prrinaša prihodnost? Ne vem," je dodal zmagovalec VN Kanade (2008), ki je v formuli 1 preživel pet sezon (2006-2010).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.