Šport > Nogomet
46 ogledov

Lastnik štirih Guinessovih rekordov

robert lewandowski EPA
Zvezdnik münchenskega Bayerna Robert Lewandowski si je za svojo nepozabno predstavo na septembrski tekmi z Wolfsburgom prislužil vpis v Guinessovo knjigo rekordov.

Poljak je 22. septembra na eni tekmi dosegel pet golov v razmaku zgolj osmih minut in 59 sekund. Skupno je zdaj Lewandowski lastnik štirih novih rekordov nemške Bundeslige.

Po uradnem preverjanju so mu pri Guinessovi knjigi rekordov prisodili štiri certifikate: za najhitreje dosežene tri gole (v treh minutah in 22 sekundah), za najhitreje dosežene štiri gole (v 5:21 minute) in za najhitreje dosežnih pet golov (v 8:59 minute) v Bundesligi, poleg tega pa je strelec petih golov postal še najboljši rezervist z največ zadetki.

Lewandowski je namreč takrat v igro vstopil šele v drugem polčasu in poskrbel, da se je dober začetek Wolfsburga, ki je vodil z 1:0, spremenil v pravi polom. Zadeval je med 51. in 60. minuto.

"Tega dne se bom spominjal do konca življenja. Ne vem, če bo to mogoče ponoviti. Sestaviti se mora vse, dobra forma, sreča, pa še prava tekma. Očitno je nekdo tam zgoraj želel, da dosežem pet golov," je ob predaji certifikatov dejal poljski nogometni zvezdnik in dodal: "A rekordi niso samo moji. Igrala je celotna ekipa, ni šlo za tekmo Lewandowskega proti Wolfsburgu."

Poljski nogometaš je tudi priznal, da je v drugi polčas krenil jezen, ker je tekmo začel na klopi. "Bil sem kar malo besen, ker sem prvi polčas presedel na klopi. Po prvem golu sem si rekel 'aha, 1:1, gremo naprej'. Drugi gol je bil res lep, pri tretjem sem bil vesel, ker je bil to prvi 'hat-trick' v sezoni. Za četrtega in petega pa sploh ne vem, kaj se je zgodilo," se je izjemnega večera na domačem stadionu Allanz Arena pred 75.000 navdušenimi navijači spomnil Lewandowski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.