Šport
60 ogledov

Renner: Krepko sem razočaran

Robert Renner skok s palico Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Celjski atlet Robert Renner je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v kvalifikacijah skoka s palico delil skupno 22. mesto in se s 5,45 metra ni uvrstil v finale.

Dvaindvajsetletni Robert Renner iz celjskega Kladivarja je julija letos na evropskem prvenstva osvojil bronasto medaljo (5,50 m). Svojo prvo člansko medaljo na velikih tekmah in po letu 2006 prvo za Slovenijo na EP. Že leta 2011 se je izkazal z zlatima medaljama na mladinskem SP v Lillu in na olimpijskem festivalu evropske mladine v Turčiji, lani pa je v Tallinnu postal evropski prvak do 23 let. Po uspehih v mladinski konkurenci je imel nekaj let krize, ko nikakor ni mogel priti iz povprečja, ta del kariere pa ga je še bolj utrdil in veliko priložnost, ki se mu je v slabih pogojih ponudila na EP v Amsterdamu, je zgrabil z obema rokama.

Varovancu trenerja Milana Kranjca pa je na prvem nastopu na OI spodletelo; za nastop v finalu bi moral skočiti 5,60 m v prvem poskusu. "Skoki so bili kar solidni, res pa je, da je 5,60 m višina, ki sem jo letos že dostikrat preskočil. Krepko sem razočaran. Nekih tehničnih težav nisem čutil. Višina 5,60 m za finale olimpijskih iger ni nekaj strašnega, velikokrat sem jo preskočil v prvem poskusu in to res zaboli. Imam pa medaljo z evropskega prvenstva, ki je nekako rešila to sezono," je po tekmi dejal mladi Celjan.

Želi državni rekord

Za nastop v finalu bi moral skočiti 5,60 m v prvem poskusu. S slednjim je Renner preskočil le letvico na 5,30 m, 5,45 m je zmogel v drugem skoku, na 5,60 m pa je letvico trikrat podrl.

Tekma je bila tudi dolga čakanja, začela se je s polurno zamudo zaradi težav na sosednjem skakališču, ob tem pa je slovenskemu tekmovalcev med tekmo vnovič spet počil žulj na roki.

"S tem žuljem imam že dlje težave. je neprijetno, ni pa tako hudo, da ne bi mogel skakati. Res pa je, da me zelo zaboli ob odrivu, a to ni razlog za današnji neuspeh," je še dejal novinec na olimpijskih igrah, ki ga septembra čakata še dva ulična mitinga, na katerih rad nastopa. "Rad pa bi letos skočil še državni rekord. Vem, da ga imam v sebi, saj skačem veliko boljše kot lani, žal pa rekorda še nisem dosegel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.