Avto
83 ogledov

Volkswagnov robot ubil človeka, Twitter ponorel

Tvit Twitter/@sarahoconnor_
Sporočilo o hudi delovni nesreči v Volkswagnovi tovarni, ko je robot ubil mladega delavca, je povzročilo veliko razburjenja na Twitterju. Vest o tem je namreč ščebetnil nihče drug kot Sarrah O'Connor.

Ne bi se moglo zgoditi v bolj neprimernem trenutku. Medtem ko se svet zabave ravno te dni še petič trese pred zavojevalskimi stroji v novem delu filma Terminator z legendarnim Arnoldom Schwarzeneggerjem, se je v Volkswagnovi tovarni v Nemčiji zgodila tragedija. 

V Volkswagnu so potrdili, da je v tovarni Baunatal 21-letnega delavca smrtno ranil eden od robotov. Kaj natančno se je dogajalo, zaradi trajajoče preiskave še nočejo izdati, vendar pa naj bi mladenič, sicer zaposlen pri zunanjem servisnem partnerju, skupaj s kolegom montiral robota na liniji. V nekem trenutku pa ga je robot, ki sicer lahko izvaja različne naloge, zagrabil v predelu prsi in ga z vso močjo stisnil v kovinsko ploščo. Poškodbe so bile prehude, delavec je umrl. 

Po prvih izsledkih raziskave je bil za nesrečo kriv človeški dejavnik.

"Ponavadi tvitam dolgočasne stvari"

Morda bi šla tragedija dokaj neopazno mimo, če ne bi nanjo prek družbenega omrežja opozorila novinarka Financial Timesa Sarah O'Connor. Njeno ime zelo spominja na Sarah Connor, pogumno mati, ki se v Terminatorjih bori proti umetni inteligenci z imenom Skynet. Ni trajalo dolgo, ko je internet ponorel v odzivih na njen ščebet, dobila je tudi množico novih sledilcev.

"Fantje, nimam pojma kaj je to Skynet. Nisem tista, ki jo je vredno slediti - ponavadi tvitam le dolgočasne stvari glede stroškov plač in podobno," je zapisala kasneje. 

"OK. Verjetno bi res morala pomisliti na svoje ime in njegov pomen, preden sem to tvitnila," je končno priznala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:50 02.julij 2015.

    Lahko bi bila vsaj mal vesela da se bori vsaj simbolično proti robotom in da so drugi to opazil . No čeprav mogoče bi bilo mal nespoštljivo do pokojnega....

  • badumtss 18:11 02.julij 2015.

    Hitro prepovedat VW in robote!!