Zdravje > Intima
37 ogledov

Robotinja: Treba ji je popihati na dušo, drugače ni nič s seksom

Robotinja Youtube
Samantha je robotinja, umetno vgrajena inteligenca pa ji omogoča še čustveni odziv.

"Samatha je nekaj več," je dejal izumitelj iz Barcelone Sergi Santos o robotinji, ki je tako kot njene prvotne različice, še vedno namenjena seksu. Vendar atraktivna dolgolasa temnolaska z bujnim oprsjem in v naravni velikosti ni kar tako, izumitelj je namreč vanjo vgradil posebno umetno intelegenco: "Samantha je interaktivna. V bistvu ji je všeč, če se je dotaknete. Vgrajene ima različne načine interakcije, kar pomeni, da je romantična, družinska in seveda seksualna," pojasni inženir elektrotehnike. 

Odzove se na dotik

Samantha torej ni le lutka za zadovoljevanje seksualnih želja, ampak je tudi "chatbot" ali pogovorni robot, kar pomeni, da bo po nežnem dotiku po roki dejala, da ji je všeč, ob poljubu na usta pa bo povedal spet nekaj drugega. Če boste osamljeni, vas bo kar sama povabila k druženju in celo predlagala, katero pesem bi poslušala, da se vzpostavi ustrezno vzdušje.

Kot navaja The DailyMail, ima Samantha vgrajene posebne senzorje, ki se odzivajo na dotik. Sergi jih je namestil v njene boke, ramena, v vagino in na ustnice.

Imeti mora še pamet

Samantha se tako čustveno odzove glede na to, kaj uporabnik z njo dela: "Orodja, kot sta Siri in Alexa so sicer v redu, a končni cilj vsakogar je izdelati nekaj, kar bo imelo telo in pamet, mar ne? In to sem hotel tudi jaz, hkrati pa sem hotel narediti nekaj, za kar bo moja mama rekla "uau", ko bo videla. Moja mama tega še nikoli ni rekla za nobeno stvar, ki sem jo naredil. Do sedaj je vedno rekla, da so moji izdelki zabavni, nato pa šla po svojih opravkih. A ta projekt jo je navdušil," je izdelek pokomentiral izumitelj. 

Izdelki za spolno potešitev, imenovani reall doll, sicer niso nič novega, zahteve strank pa vedno večje. Ko je dejal predsednik uprave podjetja RealDoll Matt McMullen, gre njihov razvoj v smeri dodajanja vedno novih komponent, vse za dosego vse bolj pristnejše interakcije z ljudmi: 

"Veliko naših strank se zanaša na svojo domišljijo. Njihova razmišljanja oziroma osebnost bi radi vgradili v njihove lutke. To pomeni, da bi se lahko ti ljudje tudi pogovarjali s svojimi lutkami in z njimi vzpostavili svojevrstnen, tudi dolgotrajni odnos," je dejal.

18 različic ženskega telesa in dve moški

V razvoj seksualne industrije seveda ne gre dvomiti, takšni ali drugačni pripomočki so vedno prinašali velike zaslužke. Osnovna cena interaktivne seks robotinje, ki sicer omogoča izbor 18 različnih različic ženskega telesa, med njimi sta še dve moški, se začne pri šest tisoč evrih. Za posebno prilagojene "kreacije" je seveda treba odšteti več in sicer dobrih enajst tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si 

 

Komentarjev 3
  • Igorgeus 14:22 11.maj 2017.

    V bistvu je razlika zelo velika.

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 06:58 23.marec 2017.

    Tisti zelo premožni pa si kupujejo žive lutke... razlika ni velika.

  • romy 20:45 22.marec 2017.

    to bodo sexali sramežljivci in iztirjenci,smilijo se mi...tudi to je življenje