Magazin > VIP
96 ogledov

Rocker priznal, da je zlorabljal otroke

Ian Watkins EPA
Britanski glasbenik Ian Watkins je bil lani obtožen spolne zlorabe otrok, kar je sprva zanikal, zdaj pa je skoraj vse zločine priznal; med drugim je hotel posiliti enoletno deklico.

Član skupine Lostprophets Ian Watkins je bil konec lanskega leta obtožen 13 spolnih zlorab otrok, kar je do zdaj ostro zanikal, pred dvema dnevoma pa je na sodišču priznal, da je kriv za 11 zločinov. Med drugim je poroti razkril, da je načrtoval posilstvo enoletne deklice in da je bil vpleten v otroško pornografijo.

Sojenje proti Watkinsu še poteka, hkrati pa sodijo dvema ženskama, ki naj bi z njim sodelovali in po njegovih navodilih zlorabljali svoje otroke. Med policijsko preiskavo so med drugim odkrili, da se je trojica večkrat srečevala in skupaj počela grozljive stvari; posiljevali so otroke in vse skupaj posneli na cede.

Žrtve silil v uporabo drog

Watkins je po priznanju sicer rekel, da se teh zločinov ne spomni, poroča The Guardian, na sodišču pa predvidevajo, da je bil takrat pod vplivom drog. Pevec je namreč odvisnik od kokaina in klubske droge, imenovane crystal meth, v drogiranje pa naj bi silil tudi svoje žrtve. Sodišče bo kazen zanj in za obe ženski izreklo 18. decembra.

"Ta preiskava je razkrila najbolj šokantne in grozljive spolne zlorabe otrok, kar sem jih kdaj videl," je za medije povedal detektiv Peter Doyle. "V meni ni niti kančka dvoma, da je Watkins izkoristil svoj status zvezdnika za zlorabo teh otrok. Naša odkritja ne pomenijo konca preiskave, temveč si bomo prizadevali identificirali prav vsako žrtev," je zaključil.

Skupina Lostprophets, ki je od svojih začetkov leta 1997 prodala več kot 3,5 milijona albumov, se je pred enim mesecem zaradi teh hudih obtožb razšla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.