Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Rockerski spomin na 30 let

Niet Arhiv organizatorja
9. septembra bo Plečnikove Križanke v Ljubljani po 30-ih letih vnovič zaznamoval Novi rock. Spomine na legendarno rockersko norenje, ki je pred tremi desetletji preplavilo naše kraje, boste obujali z zasedbami Otroci socializma, Niet, Melodrom, Kvinton, Buldogi in drugimi.

Tri desetletja so minila, odkar so besni oboževalci Lublanskih psov v Križankah sredi Ljubljane sesuli ograjo in trčili v redarje, po katerih je s stojalom za mikrofon lomastil frontman zasedbe. Se še spominjate?

Z vzponi in padci, zmagami in porazi je Novi rock odseval stanje duha in razmere na domačem kulturnem in rockovskem terenu. Od leta 1981 do leta 2000 je v žgoči svet rocka izstrelil nova, mlada novorockovska imena, dokler ga ni pokopala stadionska manija in vsesplošna festivalska evforija. Novi rock je tako naredil svoje, po desetih letih mirovanja pa je le napočil čas za obeležitev 30. obletnice.

Na izvornem kraju zločina jo 9. septembra, ko bo zidove Križank zatresel Novi Rock 3.0, praznujte tudi vi. Veseljačili boste z zasedbami Otroci socializma, Niet, Melodrom, Aktivna propaganda, N'Toko, Buldogi, Damir Avdić, Kvinton, Dani Kavaš in ZircuS.

Vstopnica za eno osebo znaša 14 evrov, za par 22 evrov, za alter punk-rock familijo oziroma trojček pa boste odšteli 27 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.