Slovenija
31 ogledov

Rode: "Komunistična partija najgloblje razdelila Slovenijo"

rode bobo Žurnal24 main
Kardinal Franc Rode je v luči zadnjih dokodgkov ob proslavljanju dneva državnosti dejal, da si želi, da bi simbol rdeče zvezde izginil iz naše javnosti.

Na dogajanje ob proslavi ob dnevu državnosti se je odzval tudi kardinal Franc Rode, ki je v soboto na Valični vasi daroval mašo za domovino, je poročala POP TV.

"Vprašajmo se, kdo deli slovenski narod," je za POP TV dejal Rode. Po njegovem mnenju je komunistična partija najgloblje zarezala delitev med Slovenci. "Boj za Slovenijo je bil boj proti rdeči zvezdi, proti jugoslovanski armadi," je povedal.

"Partizani niso bili komunisti"

"Ne vem, zakaj bi njene simbole gledali na proslavi slovenske državnosti in samostojnosti," je dodal. "Partizanom so vsilili rdečo zvezdo," je menil. "Večina partizanov ni bila komunistov. Večina partizanov so bili verni slovenski fantje," je dodal. Kot je dejal, bi želel, da ta simbol "sam po sebi izgine iz naše javnosti".

SDS: "Ovirali so osamosvojitev"

V stranki SDS pa so na spletnem družbenem omrežju Twitter med drugim zapisali: "Poslanci LDS, danes zbrani v PS in t.i. Liberalni akademiji, so leta 1991 z vsemi sredstvi ovirali osamosvojitev."

V nekaterih parlamentarnih strankah so namreč izrazili kritično stališče do petkove proslave ob dnevu državnosti. V Pozitivni Sloveniji so menili, da je bil govor voditelja žaljiv do tistih, ki spoštujejo vrednote NOB, predsednik DeSUS Karl Erjavec pa meni, da je vzpodbujal nestrpnost. Prvak SD Igor Lukšič je ocenil, da vlade, ki deluje izključevalno, ne potrebujemo. Koalicijska SLS pa meni, da se mora operativni organizator proslave zaradi izključitve praporov določenih veteranskih združenj opravičiti.

Komentarjev 57
  • mike2 22:45 26.junij 2012.

    Koliko pa je stala ta maša za domovino Rodeta osebno? Mar ne bi bilo bolj pošteno da vrne denar, katerega je RKC ukradla državljanom z bankrotom Mariborske nadškofije. Domov ga pa verjetno še ne bo zato, ker je dvorec Betnava na dražbi?

  • deželan 17:11 26.junij 2012.

    Da se v vsem ne strinjamo , je samo dokaz normalnega stanja demokracije.Stopnja nestrinjanja pa je različna.Z domačim fajmaštrom nimam nikakršnih problemov, čisto dober fant. Z bivšimi komunisti v kraju tudi ni nikakršnih problemov. Problemi se stopnjujejo ...prikaži več glede to, kako blizu so posamezniki v borbi za oblast. Ta rompompom počenjajo točno interesenti za prevzem ali obdržanje oblasti in v tej luči ne izbirajo sredstev, pa čeprav bi sprli celo Slovenijo.Kako plehko, kako prozorno ...

  • miau 14:10 26.junij 2012.

    Rode je carrr :DD