Svet
39 ogledov

Rodil se je v helikopterju nad Bračem

Posadka helikopterja
1/2
24sata
Helikopterska posadka hrvaške vojske je bila dopoldan priča redkemu dogodku.

Na helikopterski vožnji nujne medicinske pomoči iz Korčule proti Splitu se je v času, ko so leteli nad Bračem, rodil deček. Mama je 32-letna Hrvatica, doma iz Korčule. Po porodu v zraku so porodnico in novorojenčka sprejeli v oskrbo splitske bolnišnice.

Kapitan posadke Krešimir Matan je povedal, da je po desetih minutah od vzleta zdravnik sporočil, da se je začel porod. "Vključili smo ogrevanje, let je potekal mirno in do prihoda v porodnišnico smo uspeli čestitati mami za rojstvo dečka," je pojasnil. "Najbolj pomembno je, da sta tako otrok kot mama zdrava in se odlično počutita." Porod se je zgodil okoli 9. 30, posadka pa je po predaji v splitski porodnišnici morala takoj na novo pot, v Dubrovnik, kjer jih je čakala nova nosečnica.

Za vse je poskrbela pet članska posadka

Helikopterska posadka hrvaške vojske je zadnji porod v zraku zabeležila 30. avgusta 2013, ko se je mami, prav tako iz Korčule, rodil deček.

V helikopterju so bili poleg Matana še kopilot Marko Gerič, tehnik Josim Sovulj ter dežurni zdravnik z Zavoda za nujno medicinsko pomoč splitsko-dalmatinske županije Ozren Krešič ter medicinski tehnik Goran Karna.

Komentarjev 1