Svet
13 ogledov

Rodila v gorski koči

koča Filmoor v Kartitschu alpenverein.at
Nosečnico so v gorah presenetili popadki, zaradi slabega vremena je niso mogli odpeljati v dolino, zato je ginekologinja peš prišla do koče, 30-letnica pa je rodila na travniku na 2.250 metrih nadmorske višine.

Zaradi slabega vremena ni mogla v dolino, zato je do nje peš prišla ekipa 15 gorskih reševalcev in ginekologinje. 30-letnica, ki je bila po nekaterih poročilih v 24. tednu nosečnosti, je rodila na travniku na 2.250 metrih nadmorske višine. 

Oskrbnico gorske koče so popadki presenetili v koči na 2500 metrih višine, a je zaradi slabega vremena niso mogli s helikopterjem prepeljati v dolino. Zdravniška pomoč je zato prišla kar do nje.

Iz koče na travnik

Do koče je peš prišla ekipa, v kateri je bilo 15 gorskih reševalcev in ginekologinja, nato pa so nosečnico odnesli na travnik na 2.250 metrih višine, kjer je rodila. Kasneje se je razjasnilo in mamico in novorojenčka so lahko s helikopterjem prepeljali v najbližjo porodnišnico.

"Vsi smo fizično izčrpani. Dosegli smo nekaj neverjetnega in na srečo ima zgodba vesel konec. Rešili smo dve življenji," je za Kronen Zeitung dejal Gerhard Figl, vodja reševalne ekipe.

Komentarjev 7
  • JaNov 18:12 14.avgust 2014.

    Hvala torosDragi asmas očitno ti branje nedvomno povzroča veliko težav predlagam da gledaš 24kur ali še bolje svet. Veš nekateri članek preberemo in potem komentiramo, drugi pa vse samo preletite in se nato repenčite. Pa lep dan

  • toros 08:26 14.avgust 2014.

    "Oskrbnico gorske koče so popadki presenetili v koči na 2500 metrih višine, a je zaradi slabega vremena niso mogli s helikopterjem prepeljati v dolino. Zdravniška pomoč je zato prišla kar do nje."khm....

  • asmas 07:27 14.avgust 2014.

    ja si pa res ena "brihta"pokaži mi kje v tem članku piše,da je omenjena nosečnica oskrbnica koče.Ravno zaradi takih kot si ti se na svetu dogajajo panike,razna zavajanja..no kaj čmo ti bil bi dober za Slovenske novice,Tam nekdo ki se ...prikaži več ima za " novinarja" vedno najprej napiše "šokantno,brutalno.."in šele drugi oz tretji dan preveri če je res in ker je seveda omenjeni časopis skrajno rumene barve nikoli ne zveš resnice.Torej ne zavajaj ali pa se preseli na drug portal.kot ti priporočam Slovenske rumene novice.Tam se boš najbolje počutil