Šport
46 ogledov

Rodman je spet železar

David Rodman Drago Cvetanovič
Pri jeseniškem klubu so sklenili pogodbo s slovenskim reprezentantom Davidom Rodmanom.

“Jesenice so mi v zadnjem mesecu omogočile normalen trening in vrnitev na led po poškodbi. V zadnjem času je v ekipi prišlo do nekaj poškodb, jaz sem tukaj, brez kluba in nujno rabim nastope in tekme. Tako smo se dogovorili za skupno sodelovanje, najprej sicer za en mesec, kasneje pa je mogoč dogovor tudi za naprej,” je za klubsko spletno stran dejal David Rodman.

V pretekli sezoni se je v Nemčiji, kjer je igral, huje poškodoval. Poškodba kolena ga je z ledenih ploskev oddaljila za polnih šest mesecev.

“Imel sem strgane križne vezi. Poškodba je precej neugodna, zahteva kar šest mesecev rehabilitacije, za hokejista pa je to dolga doba. V tem času sem veliko delal, veliko sem se posvečal vadbi, da sem ohranil koleno gibljivo in nogo dovolj močno. En mesec rehabilitacije sem opravil v Nemčiji. Nato sem dva meseca delal z Jožefom Šimenko na Fakulteti za šport v Ljubljani in tako sem koleno spravil nazaj na želeni nivo. En mesec pa sem tu, v Podmežakli,” je sicer o polletni odsotnosti dejal Rodman.

“Mislim, kolikor se poznam, sem dobro telesno pripravljen. Treniral sem dobro in tudi veliko. Manjkajo pa mi tekme. Tekma in trening se precej razlikujeta, pravo pripravljenost igralcu pa dajo le dobre tekme. Mislim, da bom po parih nastopih v pravem ritmu,” je prepričan Rodman, ki bo že jutri v kadru za derbi med Olimpijo in Jesenicami. “Proti Olimpiji se ne igra, proti Olimpiji se zmaguje!” je dejal.

Superpokalni obračun se bo jutri v dvorani Podmežakla začel ob 19.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.