Šport
51 ogledov

Federerja ne bo v olimpijski vasi

roger federer davisov pokal EPA
Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je v tenisu osvojil vse, med 88 turnirskimi zmagami jih je 17 dosegel na turnirjih za grand slam. Manjka mu le še olimpijsko zlato.

Olimpijsko zlato kolajno bo Roger Federer napadal letos v Rio de Janeiru, a da bi se res lahko osredotočil le na tenis, se je odločil, da med igrami ne bo stanoval v olimpijski vasi, poroča agencija dpa.

"Zelo rad bi bil tam, a to sem doživel že dvakrat in tam zelo užival. A tokrat je cilj medalja za Švico in sam vem, da bosta priprava in zbranost boljša, če me v vasi ne bo," je ob robu turnirja v Stuttgartu povedal Federer in razložil: "Tam je drugim športnikom, ki se želijo slikati, ali pa le avtogram, težko reči ne." Kot pravi, še ne ve točno, kje bo stanoval, ve le, da ga ne bo v olimpijski vasi.

Morda tudi med moškimi pari

V nasprotju s številnimi teniškimi zvezdniki Federer trdi, da nikoli ni niti pomislil, da bi izpustil olimpijski turnir.

"Olimpijskih iger se zelo veselim in upam, da bodo moji navijači doma ponosni name." Še več, ob posamični konkurenci bo Federer skupaj z Martino Hingis nastopil tudi med mešanimi pari. "Zdaj ostaja odprto le še, ali bova v parih nastopila tudi s Stanom Wawrinko."

Federer in Wawrinka sta v Londonu 2012 osvojila srebro, v posamični konkurenci je bil Federer srebrn v Pekingu 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.