Šport
49 ogledov

Roglič spet med najboljšimi

Primož Roglić Giro d'Italia 2016 uvodni kronometer EPA
Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL Jumbo) je tudi na dirki Eneco Tour pokazal svoj talent v vožnji na čas.

Kronometer, ki ne po dolžini ne po konfiguraciji proge ni bil ravno po njegovem okusu, je Primož Roglič končal na šestem mestu, za zmagovalcem Avstralcem Rohanom Dennisom (BMC) je na 9,6 kilometra dolgi progi zaostal 16 sekund.

Tak je tudi njegov zaostanek v skupnem seštevku, v katerem je po dveh etapah trenutno na osmem mestu, vodi pa zmagovalec kronometra Dennis, ki ima pet sekund prednosti pred domačinom Josom Van Emdnom, drugim v uri resnice, in 13 sekund prednosti pred slovaškim zvezdnikom Petrom Saganom, ki je v vožnji na čas s 17 sekundnim zaostankom zasedel osmo mesto.

Vsi drugi Slovenci po pričakovanju niso krojili vrha, še več, vsi so preizkušnjo končali v ozadju. Luka Mezgec (Orica BikeExchange) je zasedel 128. (+1:10), Borut Božič (Cofidis) 164. (+1:33), Luka Pibernik 166. (+1:36), Marko Kump (Lampre-Merida) pa 167. (+1:36) mesto. Do cilja je prišlo 175. kolesarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.