• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net

Tour de l'Algarve

0 komentarjev

Roglič v skupnem vodstvu

Primož Roglič je prišel do skupnega vodtsva na dirki na Portugalskem.

Ig. K. / Sagres / STA

 

Primož Roglič tudi na začetku nove sezone blesti v vožnji na čas. (Foto: EPA)

Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) je v tretji etapi dirke po Algarveju osvojil tretje mesto. Na 18 kilometrov dolgem kronometru v Sagresu sta bila pred njim le Španec Jonathan Castroviejo (Movistar) in Nemec Tony Martin (Katjuša), Roglič pa je prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim (Sky team).

Po drugem mestu na četrtkovi drugi etapi je Roglič danes v vožnji na čas osvojil tretje mesto. Zmage na 18 kilometrski preizkušnji se je v s časom 21:24 veselil Castroviejo, s štirimi sekundami zaostanka je bil drugi Martin, 27-letni Roglič je za zmagovalcem zaostal pet sekund. To je bila Rogličeva osma uvrstitev med prve tri, odkar nastopa za LottoNLl-Jumbo in v svetovni seriji

S tretjim mestom je Roglič tudi prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi. Pred drugouvrščenim Kwiatkowskim, ki je imel v današnjem kronometru isti čas kot najboljši slovenski kolesar v minulem letu, ima 22 sekund prednosti, tretji pa je Castroviejo (+0:36). Manj kot minuto za Slovencem zaostajata še Francoz Tony Gallopin (+0:55) in Španec Luis León Sánchez (+0:59). Do tretje etape vodilni Daniel Martin je zdaj šesti, Irec si je skupno prikolesaril minuto in 31 sekund zaostanka.

Drugi Slovenec na dirki Simon Špilak (Katjuša) je današnjo preizkušnjo končal na 23. mestu (+0:57), v skupini razvrstitvi pa je 13. (+2:07).

Pred kolesarji sta še dve etapi.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima