Šport
44 ogledov

Roglič zmagovalec dirke po Azerbjadžanu

Primož Roglič, Dirka po Sloveniji Anže Petkovšek
Član Adrie Mobila Primož Roglič je zmagal na kolesarski dirki po Azerbajdžanu.

V peti, zadnji etapi, je bil Roglič deveti in je za sekundo zaostal za zmagovalcem Sergejem Frisanovom (RusVelo) iz Rusije. V času zmagovalca je bil drugi Kazahstanec Aleksandr Šušmenoin, tretji pa Matej Mugerli iz Synergy Baku Cycling Projecta, najboljši v sprintu glavnine.

Po sklepni etapi v dolžni 143,8 km po ulicah Bakuja je tako v skupnem seštevku dirke slavil Roglič, 34 sekund je zaostal Nizozemec Jasper Ockeloe, tretji je bil Mugerli, četrti pa Američan Chris Horner.

Roglič je s pomočjo ekipe dosegel uspeh kariere. Dobro formo je pokazal že na dirki po Hrvaški, a se mu ni izšlo vse po načrtih. Tokrat je dirko odpeljal brez napak. Na koncu se je sicer moral še zelo potruditi, da je ubranil minimalno prednost, saj so ga najbližji kolesarji napadali vse do cilja.

"Kaj naj rečem, nimam prav veliko besed. Lepa hvala celotni ekipi, ki je tudi danes še enkrat več pokazala in dokazala svoje kvalitete. Lahko smo upravičeno zelo veseli. Hvala tudi generalnemu sponzorju Adrii Mobil, ki te dni praznuje 50 let delovanja, zato je ta zmaga namenjena njej," je po največjem uspehu v karieri povedal nekdanji smučarski skakalec.

Zeleno majico najboljšega po točkah je osvojil Marko Kump, ki je pred drugim Matejem Mugerlijem, sicer državnim prvakom, imel šest točk prednosti. Roglič je v tem seštevku končal na sedmem mestu, drugi pa je bil v boju za pikčasto majico najboljšega hribolazca. Adria Mobil je bil druga v seštevku ekip, najboljša je bila domača Synergy Baku Cycling Project.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.