Šport > Nogomet
49 ogledov

Na veliko sceno še en mladi Slovenec?

Rok Vodišek Olimpija Ljubljana Profimedias
Bliža se poletni prestopni rok, nogometni klubi se ozirajo za potencialnimi okrepitvami.

Slovenija je v zadnjem obdobju dala številne odlične vratarje, najboljša izvozna artikla na tem področju sta Samir Handanović in Jan Oblak.

Po poteh slednjega pa bo morda kmalu stopal še en mladi vratar. V vratih Olimpije je, ob poškodbi Nejca Vidmarja, na spomladanskih tekmah nase opozoril Rok Vodišek.

Komaj 18-letni vratar je vzbudil zanimanje bogatejših klubov, po poročanju priznanega italijanskega časnika Corriere dello Sport pa ga v svojih vrstah želi videti tudi sloviti Napoli.

Vodišek ima z Olimpijo sklenjeno pogodbo do poletja 2018 in tako bo sledeči prestopni rok bržkone zadnji, v katerem bi lahko Ljubljančani z mladeničem še nekaj zaslužili. 

Napoli je trenutno tretji v Serie A, njegov prvi vratar pa je Pepe Reina, ki ima za seboj že 34 pomladi. Vodišek - tako kot Oblak se je že kot najstnik uveljavil v vratih zeleno-belih - bi bil tako lahko naložba za prihodnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.