Slovenija
15 ogledov

Danilo Türk v prednosti

Türk glasoval za Umeka Facebook
Mesec dni pred predsedniškimi volitvami najbolje kaže aktualnemu predsedniku Danilu Türku, kaže danes objavljena anketa Dela.

Zanj se je izreklo 46 odstotkov anketiranih, za Boruta Pahorja 24 odstotkov in za Milana Zvera 16 odstotkov. Trije odstotki vprašanih bi dali glas kateremu drugemu kandidatu, razmeroma malo pa je neopredeljenih.

V anketi, ki jo je Delo Stik po naročilu uredništva Dela opravilo ta teden na vzorcu 700 odraslih državljanov, je bilo pet odstotkov takih, ki ne vedo, koga bi volili. Da se sploh ne nameravajo udeležiti volitev, pa jih je odgovorilo šest odstotkov.

V Delu sicer opozarjajo, da na podlagi teh rezultatov ni mogoče zanesljivo napovedati izvolitev predsednika že v prvem krogu. Če bi upoštevali samo opredeljene anketirance, jih je od teh prvouvrščenemu Türku svoj glas prisodilo 52 odstotkov. To pa je preblizu meji polovice glasov, da bi bile mogoče zanesljivejše trditve o drugem krogu.

Komentarjev 2
  • linka 14:39 13.oktober 2012.

    koliko je za videt in razumet je najbolj normalen !ni čvekač na račun strank...ampak na račun ljudi ,ki ga bomo volili.!!!

  • recesija 11:00 13.oktober 2012.

    Anketa Dela? Tistega Dela, ki je sproduciral že 2 neuspešni aferi - Patria in Rode?