Šport
21 ogledov

Rola: Delal sem napako za napako

blaž rola Profimedias
Slovenski tenisač Blaž Rola ne bo zaigral na zadnjem grand slamu letošnje sezone, saj je v prvem krogu kvalifikacij izgubil proti Tommyju Paulu.

Ptujčan Blaž Rola je prvi dan kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev na grand slam teniški turnir US Open z nagradnim skladom 42 milijonov dolarjev v New Yorku izgubil proti Američanu Tommyju Paulu s 3:6, 6:4 in 4:6 in se tako ni bo uvrstil na glavni del turnirja, kjer pa bo zaigrala Polona Hercog, ki je bila neposredno uvrščena v četrtkov žreb.

Rola, ki je na ATP lestvici uvrščen na 128. mesto je dvoboj s Paulom (430) začel slabo, kar je priznal tudi sam. "V bistvu me je presenetil glede na to, kako je začel," je dejal Rola, ki je imel informacije, da je nasprotnik manj ofenziven. "Jaz sem začel slabše, naredil preveč napak in mu dal vodstvo," je povedal 24-letni Rola.

Sedem let mlajši nasprotnik je začel silovito in z močnimi servisi povedel s tri proti nič v igrah, Rola je uspel zaostanek zmanjšati na 3:4, kjer se je potem ustavil. V drugem nizu sta bila nasprotnika enakopravna do 4:4 v igrah, ko je Rola Paulu odvzel servis in nato dobil svojega.

"Nekako nisem se počutil 100-odstotnega skozi celoten dvoboj. Vem, da lahko bolje igram. Potem sem si nekako izboril drugi niz in sem mislil, da bo motor malce bolj stekel, ampak potem zapravil priložnost na začetku tretjega niza in delal napako za napako," je povedal Rola, ki je v zadnjem nizu držal priključek do izida 3:3, nato pa izgubil servis, česar potem ni več nadoknadil.

Rola je zaradi poraza razočaran, ker je dosedanje večje turnirje veliko bolje odigral. Priznava, da je bila vročina in vlažnost v torek v Queensu "peklenska", vendar so to trpeli tudi drugi, vključno z njegovim nasprotnikom.

Na začetku letošnjega leta je imel Rola cilj priti med 50 najboljših na lestvici ATP, sedaj pa bo zadovoljen, če mu uspe priti nazaj med 100, predvsem pa, če bo začel igrati tako kot lani, ko je dosegal precej boljše rezultate.

"Pred Roland Garrosom in Wimbledonom sem doživel eno manjšo krizo, ko nisem kazal najboljše igre in sem izgubil ogromno točk, ki sem jih lani dosegel. Do konca sezone zanesljivo želim ujeti top 100 in nastopiti na turnirju v Avstraliji. Največji cilj pa je, da se vrnem k igri, ki sem jo igral lani. Če bom vztrajal, bodo rezultati sledili," je dejal Rola, ki ostaja v ZDA, kjer bo treniral in nastopal na turnirjih challenger.

Najraje z Rogerjem Federerjem

Na vprašanje, koga bi v svoji karieri najraje premagal, pa je Rola dejal, da mu morda ne bi uspelo zmagati, vendar pa bi najraje igral proti Rogerju Federerju. "Bil je moj idol skozi celo kariero. Po njem sem se zgledoval in glede na to, da je star že 34 let pa upam, da mi ne pobegne. Z njim bi rad čim prej igral, da stojim nasproti najboljšemu vseh časov in če ga na koncu premagam, si boljšega ne bi mogel želeti."

Rola je izrazil pripravljenost nastopiti za slovensko reprezentanco v Davisovem pokalu, vendar bo veliko odvisno tudi od njegovega sporeda. "Čeprav se sliši egoistično, je to individualni šport. Se bom prilagodil, da se udeležim Davisovega pokala," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.