Šport
77 ogledov

Rola in Hercogova izgubila v 1. kolu

Blaž Rola EPA
Ptujčan Blaž Rola je že končal nastope na tretjem letošnjem teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu. Neuspešna je bila v uvodnem kolu tudi Polona Hercog.

Blaža Rolo je v prvem krogu OP Velike Britanije zaustavil Avstralec Matthew Ebden, ki je Ptujčana odpravil z izidom 3:0 v nizih, s 6:2, 6:1, 6:4. Dvoboj je trajal eno uro in 28 minut.

Najboljši Slovenec, 93. na lestvici ATP, je sicer zbral osem asov, dva več od 27-letnega Ebdena, je pa naredil tri dvojne napake in kar 39 neizsiljenih napak, v primerjav s tekmečevimi 19. Štiriindvajsetletni Štajerec je tudi vpisal 26 winnerjev, enega več od tekmeca, ki pa je dobil pet brejk točk. Ptujčan je v treh nizih ostal brez žogice za brejk. Ebden je sicer na papirju po kakovosti slabši od Role, saj je na 148. mestu na svetu. Pred tokratnim obračunom, pred dvema letoma v polfinalu challengerja v Toyoti, je bil prav tako s 6:4, 6:4 boljši v Durbanu v Južnoafriški republiki rojeni Avstralec.

Rola je sicer pred letošnjim Wimbledonom blestel predvsem na pesku z zmagami nad Argentincem Leonardom Mayerjem na turnirju v Rio de Janeiru in Čehom Jirijem Veselyjem v Buenos Airesu, zmagal pa je tudi na challengerju v Santosu, na travi pa mu ni šlo najbolje.

Konec tudi za Hercogovo

Polona Hercog, ki je trenutno 76. igralka sveta, Američanki Lauren Davis, ta je na WTA lestvici mesto pred njo, ni vzela niti enega niza. Slovenka, dvakratna zmagovalka turnirjev serije WTA, je bila proti tri leta mlajši Američanki, ki še ni osvojila turnirja WTA, v vlogi favoritinje.

Američanka je prvi niz dobila z izidom 6:4, o izidu drugega in zmagovalki dvoboja je sicer odločala podaljšana igra, a Hercogovi preobrat ni uspel. Američanka je niz dobila s 7:6 (3) in s tem tudi dvoboj, ki je trajal eno uro in 35 minut.

Davisova se je sicer lani prebila v tretji krog Wimbledona, potem ko je v drugem izločila 12. nosilko Italijanko Flavio Penetta, letos pa je na turnirju v Charlestonu prišla do četrtfinala in na tej poti premagala Kanadčanko Eugenie Bouchard. Na turnirju v Aucklandu se je prebila vse do polfinala, v katerem je izgubila proti rojakinji Venus Williams. Hercogova se je lani v Wimbledonu prebila do drugega kroga, ko jo je izločila Čehinja Lucie Šafarova.

Blaž Kavčič se bo v torek boril z Japoncem Juichijem Sugito. Slovenske barve bosta v konkurenci dvojic branili še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, medtem ko bo Aljaž Bedene nastopil pod britansko zastavo, v prvem krogu pa ga čaka Čeh Radek Štepanek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.