Magazin > VIP
58 ogledov

Rollingi štiri dni v Kopru

The Rolling Stones Osebni arhiv
Razstava portretov skupine The Rolling Stones in koncerta Chrisa Jaggerja.

V pokrajinskem muzeju bodo danes ob 19. uri odprli razstavo portretov članov skupine The Rolling Stones, ki letos praznujejo 50. obletnico in jih je na platnu ovekovečila Tamara Vogrin - Tara. Ob 20.30 pa bo na muzejskem vrtu sledil brezplačni koncert skupine brata frontmana legendarnih rockerjev Chrisa Jaggerja Acoustic Roots.

"Na ogled bom postavila deset portretov članov skupine, tudi tistih, ki so iz nje že odšli; nastale so po njihovih fotografijah skozi čas. Res je, da je portrete najbolje delati z modelom v živo, a saj veste, da bi do Rollingov precej težko prišla," je smeje pojasnila avtorica Vogrinova, ki živi in ustvarja v Gornji Radgoni. "Z umetnostjo se ne morem preživljati, tako da je to žal moja popoldanska dejavnost," je dodala in priznala, da o tem, ali bodo razstavljene slike na prodaj, še ni razmišljala, "a če bo kdo kaj hotel kupiti, seveda ne bom nasprotovala".

Ogledi spominkov na domu

Idejo o razstavi in koncertu je dobil njen prijatelj iz Lucije Slavko Franca, znan primorski ljubitelj legendarnih rockerjev, ki se je tudi dogovoril za koncert mlajšega brata Micka Jaggerja.

Razstava bo v koprskem muzeju odprta le nekaj dni, do 17. septembra. Tisti, ki bi si želeli ogledati, kaj vse je o Rolling Stonesih v muzejčku v svoji hiši v Luciji zbral Franca, ki je memorabilije že pokazal tudi Chrisu Jaggerju, pa se za ogled lahko dogovori kar prek Facebooka.

Včeraj Franca ni bil dosegljiv, saj je moral poskrbeti za logistiko, povezano s prevozom glasbenikov z beneškega letališča. Chris je dan prej namreč nastopil v Italiji, po današnjem koncertu v Kopru mu bo mogoče jutri prisluhniti v portoroški Kaneli, nato pa turnejo nadaljuje v Avstriji.

Po razstavi Tamare Vogrin - Tare se lahko prek Facebooka dogovorite tudi za ogled stvari, ki jih je zbral znan primorski ljubitelj legendarnih rockerjev Slavko Franca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.