Šport > Nogomet
42 ogledov

Roma druga in v Ligi prvakov

Roma EPA
Nogometaši Rome so zmagovalci rimskega derbija na Olimpicu. Sinovi volkulje so z 2:1 ugnali Lazio.

Roma si je z zmago nad svojim najbližjim zasledovalcem zagotovila, da bo letošnjo sezono zaključila na drugem mestu lestvice Serie A, ki vodi neposredno v Ligo prvakov. Lazio ima po porazu na Olimpicu tri točke prednosti pred Napolijem, s katerim se bo pomeril v 38., zadnjem kolu italijanskega prvenstva. Varovanci Rafaela Beníteza bi si z zmago lahko priigrali kvalifikacije za Ligo prvakov, medtem ko bi se Rimljani ob takšnem razpletu morali zadovoljiti z Evropsko ligo.

Že v sedmi minuti velikega rimskega dvoboja je bil le nekaj centimetrov od prvega gola oddaljen Miroslav Klose, ki je požrtvovalno krenil na predložek Antonia Candreve, vendar je njegov strel z glavo za las zgrešil desno vratnico Rominih vrat. Lucas Biglia je v 10. minuti prišel do strela po podaji Felipeja Andersona, dobro pa je posredoval vratar Morgan De Sanctis.

Lazio je prevladoval v posesti žoge (63%) in pretežni del prvega polčasa deloval kot nevarnejša ekipa, a De Sanctisa po strelu Biglie ni več uspel resneje ogroziti. Roma je poskušala iz protinapadov, a prav tako brez pravega uspeha. 

Tako kot v prvem polčasu je tudi na začetku drugega prvi zapretil Lazio. Okroglo usnje je na vrhu kazenskega prostora sprejel Dušan Basta, ki je poskušal z nizkim strelom, žoga pa se je odpeljala mimo leve vratnice. Roma se je nato vendarle prebudila, grozil je Juan Iturbe, a na koncu izgubil zračni dvoboj s Klosejem. Alessando Florenzi je streljal iz neposredne bližine, vendar je v kot odbil Basta, še bližje zadetku pa je bil v 70. minuti Victor Ibarbo, ki je prišel do neoviranega strela s približno šestih metrov, a zgrešil. Kolumbijec se je oddolžil tri minute kasneje, ko je podal v sredino do Iturbeja, ta pa je brez težav zabil za 1:0. 

Ko je že kazalo, da bo Roma razčistila vse dvome o drugem mestu, je Anderson z odlično podajo našel Kloseja, Nemec pa je nesebično podal nepokritemu Filipu Đorđeviću, ki je z glavo poskrbel za izenačenje. Za pravo norišnico je štiri minute kasneje s prvim golom v letošnji sezoni poskrbel nekdanji nogometaš Newcastla Mapou Yanga-Mbiwa, ki je bil pri strelu z glavo sumljivo blizu prepovedanemu položaju, a je sodnik Nicola Rizzoli zadetek priznal. Zaključna ofenziva Lazia se ni obrestovala in Roma si je priigrala drugo mesto ter neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.