Šport > Nogomet
25 ogledov

Real korak bližje četrtfinalu

Real Madrid - Osasuna Reuters
Ligaški poraz proti Juventus so nogometaši Rome hitro pozaabili in si napredovanje priigrali v pokalu, kjer so odpravili Sampdorio (1:0), Inter pa se od tekmovanja poslavlja po porazu v Vidmu (0:1). Real je na prvi tekmi osmine finala doma odpravil Osasuno (2:0)

Osasuna si je od gostovanja v Madridu težko obetala ugoden rezultat pred povratno tekmo osmine finala španskega kraljevega pokala, še posebej ob začetni postavi Reala. Carlo Ancelotti se tokrat ni mislil šaliti in je ob kapetanu Ikerju Casillasu na igrišče poslal večino zvezdnikov, ki so si zagotovili zelo ugodno zmago z 2:0.

Sodnik si je premislil

Tekmo so kljub temu precej spodbudno začeli gostje in domačim niso pustili možnosti za pripravo prave priložnosti. Pritisk pa se jim je dvignil v 16. minuti, ko je sam proti vratom Asiera Riesga krenil Jese. Riesgo se je vrgel proti žogi, jo izbil, sodnik pa je dosodil enajstmetrovko. Ob prigovarjanju nogometašev Osasune in po kratkem pogovru s pomočniki, pa si je vendarle premislil in raje kaznoval Jeseja, zaradi simuliranja.

Kljub temu, to ni preprečilo vodstva domačih. Le tri minute kasneje je z leve strani prosti strel izvajal Luka Modrić. Imenitna podaja je našla glavo Karima Benzemaja, ki je pot žoge spremenil natančno v mrežo Osasune. Rezultat se do konca prvega dela igre ni več spremenil in domači so šli na odmor s prednostjo.

Cristiano v vlogi vratarja

Drugi polčas je postregel z obilico priložnosti za Real in prav tolikšnjo frustracijo Cristiana Ronalda, ki kar ni in ni mogel zadeti. Začelo se je že v prvem polčasu, ko je iz ugodnega prostega strela meril mimo vrat. Nekaj izjemno lepih priložnosti s emu je ponudilo tudi v drugem polčasu, a je bil večinoma nenatančen, ali pa je meril direktno v roke vratarja Riesga.

Kot da to ne bi bilo dovolj, je Ronaldo v 71. minuti cello opravljal delo začasnega vratarja gostov, saj je po strelu Garetha Bala žogo ponesreči preusmeril v golavt, čeprav je bila ta na poti v prazno mrežo. Se je pa Portugalec izkazal z asistenco pri zadetku Jeseja, ki je svojo priložnost izkoristil.

Roma hitro zacelila rane

Roma - Sampdoria | Avtor: EPA EPA
Če je Roma še nekaj dni nazaj sklonjenih glav zapustila Juventusov stadion v Torinu, so imeli danes precej več razloga za zadovoljstvo. Na pokalni tekmi v Rimu so namreč z 1:0 premagali prvoligaške tekmece Sampdorio.

Domača ekipa je edini zadetek dosegla že v uvodnih minutah tekme. Hitra akcija po levem boku v šesti minuti se je končala s predložkom v sredino, kjer je žogo pričakal Mattia Destro. Na presenečenje vseh je njegov srel iz bližine gostujoči vratar Vincenzo Fiorillo ubranil, a se kljub temu ni mogel veseliti, saj so ga na cedilu pustili njegovi soigralci. Čisto sam je odbito žogo na nogo prejel Vasilios Tosoridis, ki ni imel težke naloge postati junak tekme.

Nadaljevanje je nato ponudilo več igre Rome, ki pa ni več našla poti mimo razigranega Fiorilla. Ta je nekdanji klub slovenskega selektorja Srečka Katanca v igri držal vse do konca, izjemno pa je v prvem polčasu ubranil strel tudi Radji Nainggolanu, novincu v dresu Rome, ki je klub okrepil šele pred dvema dnevoma.

Brez 'Sarme' izgubili proti njegovim bivšim

Milanski Inter je na svoji tekmi osmine finala italijanskega pokala gostoval v Vidmu. Nekdanji klub Interjeve številke 1, Samirja Handanovića, se je izkazal za mino, na katero so rdeče-črni stopili v 30. minuti, ko je edini zadetek na tekmi odločil srečanje in poslal Udinese v polfinale.

Po lepi podaji pred gol, ki ga je tokrat branil Juan Pablo Carizzo, je zlahka v prazno mrežo žogo potisnil Reginaldo Maicosuel. Argentinski vratar se pri tej akciji ni pretirano izkazal, saj je ob podaji zaplaval v prazno in s tem na stežaj odprl vrata za zadetek. Sedem minut kasneje so bili gostje še najbližje izenačenju, a je domače po zvitem prostem strelu rešila vratnica. Najvkljub neprepričljivi predstavi ekipe, pa so navijači s stoječimi ovacijami pospremili odhod z igrišča zamenjanega Javierja Zanettija, legende Interja.

Angleški ligaški pokal (Capital One Cup), polfinale, prvi tekmi:

Sunderland : Manchester United 2:1 (1:0)
Giggs (47/ag), Borini (64/11-m); Vidić (52)

Manchester City : West Ham United 6:0 (3:0)
Negredo (12, 26, 49), Touré (40), Džeko (60, 89)

Španski kraljevi pokal (Copa del Rey), osmina finala, prve tekme:

Valencia : Atlético Madrid 1:1 (0:0)
Postiga (90); García (71)

Alcorcón : Espanyol 1:0 (0:0)
Pacheco (72)

Real Betis : Athletic Bilbao 1:0 (1:0)
Castro (42)

Barcelona : Getafe 4:0 (1:0)
Fàbregas (8, 62/11m), Messi (89, 93)

Racing Santander : Almería 1:1 (0:1)
Concha (65); Corona (26)
RK: Zongo (82/Almería)

Real Sociedad : Villarreal 0:0

Rayo Vallecano : Levante 0:0

Real Madrid : Osasuna 2:0 (1:0)
Benzema (19), Jese (60)

Italijanski pokal (Coppa Italia), osmina finala: 

Fiorentina : Chievo 2:0 (2:0)
Joaquín (30), Rebić (45)
RK: Ambrosini (84/Fiorentina); Sardo (68/Chievo)
Cesar (Chievo) je igral vso tekmo, Iličić (Fiorentina) in Lazarević (Chievo) sta ostala na klopi.

AS Roma : Sampdoria 1:0 (1:0)
Torosidis (6)

Udinese : Inter 1:0 (1:0)
Maicosuel (30)
Handanović (Inter) je tekmo presedel na klopi za rezerve.

Torek (14.1.2014) ob 21.00:
Lazio - Parma

Sreda (15.1.2014) ob 16.00:
Catania - Siena

Ob 18.00:
AC Milan - Spezia

Ob 21.00:
Napoli - Atalanta

Že odigrano:
Juventus : Avellino 3:0 (3:0)
Giovinco (6), Cáceres (15), Quagliarella (34)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.