Šport
13 ogledov

Juventus s petimi točkami naskoka

Paul Pogba EPA
Roma je na gostovanju pri Palermu iztržila le točko (1:1) in Juventusu ponudila priložnost za povečanje naskoka na vrhu lestvice, ki jo je stara dama tudi izkoristila. Inter prvič po devetih letih ni uspel premagati Empolija (0:0). Še slabše jo je odnesel Milan, ki je znova klonil na domači zelenici, tokrat proti Atalanti.

Juventus je v Torinu hitro strl odpor Verone, že do sedme minute sta se med strelce vpisala Paul Pogba in Carlos Tévez. Francoski reprezentant je zadel z razdalje kakšnih 25 metrov, Argentinec pa je bil natančen po podaji Alvara Morate, ki mu jo je prepustil Pogba. Belo-črni so bili še naprej podjetnejši, a jim v prvem polčasu ni uspelo premagati vratarja Rafaela.

Ta je naposled klonil na polovici drugega polčasa, ko je po podaji Giorgia Chiellinija svoj prvi zadetek za Juventus v Serie A dosegel Roberto Pereyra, v 74. minuti pa se je še enkrat med strelce vpisal Tévez. Ta je dosegel že svoj 13. zadetek v tej sezoni Serie A.

S prepričljivo zmago je stara dama Romi ušla že za pet točk. Juventus je na 26. tekmi, ki jo je proti Veroni odigral v Torinu, sicer prišel do 22. zmage. Štirje dvoboji so se končali z neodločenim izidom.

Milan znova brez zmage

V 19. kolu si je nov velik spodrsljaj privoščil Milan. Ta je pred domačimi gledalci z 0:1 klonil proti Atalanti. Za rdeče-črne, ki so še četrtič zapored ostali brez zmage v Serie A, je bil usoden German Denis, ki je pred dvema letoma na San Siru potopil tudi Inter, ko je v 12 minutah dosegel hat-trick in svojemu moštvu prinesel zmago s 4:3.

Atalanta je na začetku vzdržala pritisk domačih, Denis, ki je bil strelec tudi ob zmagi nad Milanom z 2:1 v mesecu maju, pa je izkoristil slabo posredovanje domačih branilcev. Podajo je prispeval Maximiliano Moralez, izkušeni Argentinec pa je žogo z zunanjim delom desnega stopala poslal mimo vratarja Diega Lopeza. Domačini so v nadaljevanju tekme pritiskali na vrata Atalante, a si izrazitejših priložnosti niso uspeli pripraviti. Še najbližje izenačenju je bil po strelu z glavo Giampaolo Pazzini, a je žoga končala na vrhu mreže gostujočega gola.

Romi le dve točki na zadnjih dveh tekmah

Na Siciliji je Palermo v soboto zasluženo osvojil točko proti Romi (1:1) in se utrdil na sredini lestvice. Za Rimljane, pri katerih je Francesco Totti vstopil šele v 80. minuti, je to že drugi zaporedni remi. Pri domačih je Siniša Anđelković odigral celotno tekmo.

Mattia Destro Palermo AS Roma  | Avtor: EPA EPA
Srečanje se je za goste začelo katastrofalno, saj je obramba Rome že v drugi minuti storila veliko napako in omogočila deseti prvenstveni zadetek Pauli Dybali, ki je eden najbolj iskanih nogometašev v zimskem prestopnem roku. Roma, ki je igrala tudi brez Danieleja de Rossija, Seydouja Keitaja in Radje Nainggolana, je bila v prvem delu povsem razglašena in Edgar Barreto bi lahko pet minut pred odmorom podvojil vodstvo, a se je z dobro obrambo izkazal Morgan de Sanctis.

Drugi polčas je bil s strani sinov volkulje precej boljši, Mattia Destro je že v prvi minuti zapravil lepo priložnost, a je napako popravil v 54. minuti. Po prostem strelu Miralema Pjanića je bil najvišji Kevin Strootman, Nizozemec je z glavo našel Destra, ki je v padcu zabil za izenačenje. Do konca tekme smo videli še po eno nevarno akcijo na vsaki strani, toda vratarja sta bila kos poskusoma Leandra Paredesa na eni in Dybale na drugi strani.

Empoli po devetih letih ustavil Inter

Nogometaši Interja so pod vodstvom Roberta Mancinija še petič zapored ostali neporaženi, a z remijem proti Empoliju (0:0), ki so ga od leta 2006 vselej premagali, ne morejo biti zadovoljni. Empoli je na domačem igrišču še četrtič zapored remiziral brez golov. Pri gostih je Samir Handanović branil vso tekmo, Rene Krhin pa je ostal na klopi.

Xherdan Shaqiri Empoli Inter | Avtor: EPA EPA
V prvem polčasu je Handanović ubranil nevaren strel Manuela Pucciarellija z razdalje, na drugi strani pa je lepo priložnost zapravil Brazilec Hernanes, ki mu je poskus ubranil Luigi Sepe. Tudi v drugem polčasu nismo videli veliko dobrega nogometa, najlepšo priložnost za Nerazzure pa je imel Rodrigo Palacio, Argentinec je z glavo meril mimo gola. V 72. minuti je moral Handanović ubraniti še močan udarec Piotra Zielińskega in ostalo je pri delitvi točk.

Serie A, 19. kolo:

Empoli : Inter 0:0 (0:0)
Handanović je branil vso tekmo, Krhin (oba Inter) je obsedel na klopi.

Palermo : AS Roma 1:1 (1:0)
Dybala 2.; Destro 54.
Anđelković (Palermo) je igral vso tekmo.

Lazio : Napoli 0:1 (0:1)
Higuain 18.

AC Milan : Atalanta 0:1 (0:1)
Denis 33.

Cesena : Torino 2:3 (1:2)
Brienza 43., 85./11-m; Benassi 20., Quagliarella 22., Maxi Lopez 87.
Krajnc (Cesena) je igral vso tekmo.

Chievo : Fiorentina 1:2 (0:1)
Pellissier 72.; Rodriguez 35., Babacar 94. 
Cesar je odigral vso tekmo, Birsa je bil zamenjan v 61. minuti, Lazarević je v igro vstopil v 89. minuti (vsi Chievo); Kurtić je obsedel na klopi, Iličića (oba Fiorentina) ni bilo v kadru. 

Genoa : Sassuolo 3:3 (1:1)
Falque 25., Fetfatzidis 53., 92.; Berardi 19./11-m, 69., Missiroli 50. 

Parma : Sampdoria 0:2 (0:0)
Bergessio 54., Soriano 70. 

Udinese : Cagliari 2:2 (0:1)
Allan 55., Thereau 56.; Joao 39., Avelar 91./11-m 

Juventus : Hellas Verona 4:0 (2:0)
Pogba 3., Tévez 7., 74., Pereyra 66.

Lestvica:
1. Juventus 46 točk
2. AS Roma 41
3. Napoli 33
4. Sampdoria 33
5. Lazio 31
6. Fiorentina 30
7. Genoa 28
8. AC Milan 26
9. Inter 26
10. Palermo 26
11. Sassuolo 25
12. Udinese 24
13. Torino 22
14. Hellas Verona 21
15. Atalanta 20
16. Empoli 19
17. Chievo 18
18. Cagliari 16
19. Cesena 9
20. Parma 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.