Slovenija
43 ogledov

Romi napadli policistko

Romsko naselje Žabjak Žurnal24 main
V novomeškem romskem naselju so v sinočnjem pretepu posredovali policisti; policistka je utrpela lažje poškodbe.

Okrog 22. ure sinoči je v romskem naselju Brezje oziroma Žabjak v Novem mestu izbruhnil pretep. Romi so se zbrali na nekakšni zabavi v bližini tamkajšnjega vrtca; med veseljačenjem je prišlo do prepira in pretepa, v katerem je posredovala policijska patrulja. V njej naj bi bili dve policistki; eno izmed njiju so napadli in jo podrli na tla. Utrpela naj bi odrgnine.

O nastalih izrednih razmerah naj bi Romi sami obvestili policiste. V kratkem času se je na mestu zbralo več policijskih patrulj: "Ob intervenciji policijske patrulje sta 46-letni in 26-letni osumljenec s fizično silo skušala preprečiti posredovanje policistov. Policisti so uporabili prisilno sredstvo plinski razpršilec in takoj na kraju vzpostavili javni red in mir, tako da kljub navzočnosti velikega števila prebivalcev naselja do nadaljnjih kršitev ni prišlo," pove tiskovna predstavnica novomeške policije Alenka Drenik.

Zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo bodo policisti ovadili 26-letnega osumljenca. Grozita mu dve kazni; zaradi napada na uradno osebo zaporna kazen od šestih mesecev do treh let, za povzročitev lahke telesne poškodbe pa denarna kazen ali zapor do enega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.