Šport > Nogomet
23 ogledov

Ronaldo bi ostal ... če dobi 368 tisoč evrov na teden

Ronaldo Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov polfinale EPA
Cristiano Ronaldo se je po poročanju angleškega Daily Maila začel nagibati k podaljšanju pogodbe z Real Madridom, od katerega pa bo zahteval povišico.

Pred dogovorom o podaljšanju pogodbe, na katerega predsednik Florentino Pérez čaka že skoraj leto dni, naj bi Cristiano Ronaldo od Real Madrida zahteval zagotovila, da bo tudi po prihodu Garetha Bala še vedno prvi galaktik belega baleta.

"Ronaldo si želi ostati v Španiji, čeprav ga povezujejo s prestopoma v Manchester United in Paris Saint-Germain, ampak vztraja, da si želi dvojno plačo od tiste, ki jo bo dobil Bale, s čimer bi še okrepil svoje mesto kot prvi galaktik v klubu," so zapisali na spletni strani angleškega dnevnika Daily Mail (www.dailymail.co.uk).

Dvojna plača

Portugalec zdaj zasluži okrog 184 tisoč evrov na teden, toliko naj bi v prvi sezoni po rekordnem prestopu za več kot sto milijonov evrov prejemal tudi Valižan, od klubskega vodstva pa CR zahteva enkrat višji znesek (368 tisoč evrov).

Ronaldo si je tudi zaželel, da bi ga klubsko vodstvo bolj podprlo v prihajajočih izborih za najboljšega nogometaša leta, prav tako pa naj bi skušal izsiliti del denarne pogače, ki si jo klub po zaslugi njegove podobe odreže v Aziji in Severni Ameriki.

Bojijo se ga izgubiti

"Dejstvo, da Ronaldo do sedaj ni pristal na novo pogodbo, je začelo špekulacije o njegovi prihodnosti, nekdanji predsednik Reala Ramón Calderón pa je prejšnji teden dejal, da bodo Bala kupili zato, ker se bojijo izgubiti Ronalda," še dodajajo pri Mailu.

Ronaldo naj si ne bi želel oditi, prhod velškega zvezdnika pa bo zgolj okrepil pogajalsko izhodišče kluba, dodajajo. "Njegov ego bo prizadet zaradi tega, ker ne bo več najdražji igralec, ampak pogodba, s katero bo postal najbolje plačani igralec v zgodovini Reala, bo dovolj dobra tolažba," še poročajo angleški kolegi.

Irwin: "Manchester United je jasna destinacija"

O povratku Portugalca medtem še vedno sanjajo pri Manchester Unitedu. Legendarni branilec kluba Dennis Irwin, ki zdaj deluje kot ambasador rdečih vragov, je v svoji kolumni v časopisu Sunday World zapisal, da se mu zdi njegov poletni prihod verjeten. 

"Seveda bi se lahko zgodilo, ampak mislim, da so špekulacije podžgali vedno jasnejši znaki, da se Gareth Bale iz Spursov seli v Real Madrid," je zapisal nekdanji levonogi branilec. "Si lahko Real Madrid, bogat kot je, privošči nakup in nato še plača takšen briljanten par igralcev? Če je odgovor da, potem ju vidim kot Madridov odgovor na duet (Lionela) Messija in Neymarja pri Barceloni. Če je odgovor ne, potem bodo Ronaldu dovolili oditi, Manchester United pa je jasna destinacija."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.