Šport > Nogomet
29 ogledov

''Ronaldo bo odšel pred Balom''

John Toshack EPA
Nekdanjega člana Southamptona in Tottenhama so v pretekli sezoni redno kritizirali navijači in mediji, toda njegov nekdanji selektor John Toshack meni, da bo v Madridu še dolgo.

Cristiano Ronaldo bo Real Madrid zapustil pred Garethom Balom, meni nekdanji trener Real Madrida in bivši selektor Walesa John Toshack.

Njegov rojak je po zelo dobri prvi sezoni v španski prestolnici po rekordnem več kot stomilijonskem prestopu iz Tottenhama v sezoni 2014/15 razočaral in bil glavni "strelovod" za kritike s tribun in novinarskih kabin.

cristiano ronaldo gareth bale | Avtor: Reuters Reuters
25-letnika so povezovali s slovesom od Santiaga Bernabéua, snubil naj bi ga Manchester United, toda Toshack je prepričan, da bo snežno beli dres nosil še dolgo.

"Moje lastno mnenje je, da bomo verjetno videli, zaradi tega ali onega razloga, kako bo Cristiano Madrid zapustil pred Garethom," je za BBC Sport ocenil Toshack. "Potrebuješ čas za prilagoditev in, jasno, zaradi denarja, ki so ga plačali za Bala in zaradi njegovih let, ga čaka še veliko dela."

Toshack, ki je nekoč treniral tudi beli balet, je Balu ponudil reprezentančni debi v majici Walesa, meni pa, da v Madridu še ni igral na svojem najboljšem položaju."Upam, da bo Gareth dobil priložnost, da bo zaigral na položaju na zelenici, kjer lahko naredi največ 'škode'," je nadaljeval Toshack, selektor Walesa, ko je z njim nazadnje igrala Slovenija.

"Nisem prepričan, da je igranje na krilu Garethov najboljši položaj, toda mislim, da ima pri tem veliko vlogo Ronaldo. On je bil vedno desno krilo, toda rad igra na levi strani in mislim, da Gareth zaradi tega malce trpi."

Rafael Benítez je pred novo sezono prevzel vajeti kraljevega kluba po tem, ko je vodstvo odpustilo Carla Ancelottija, Toshack pa je prepričan, da bo nekdanji strateg B-ekipe po več kot desetih letih zdoma uspel.

"Rafa izpolnjuje vse kriterije," je dodal. "O tem ni dvoma. Rafa je bil pri Madridu takrat kot jaz, delal je z mladimi ekipami. Časopisi vsak dan pravijo 'Rafa bo storil to, Rafa bo storil ono', toda moramo le počakati in videli bomo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.