Šport > Nogomet
96 ogledov

Zato je Ronaldo moral zapustiti Real

ronaldo EPA
Legendarni brazilski napadalec je razkril, zakaj je moral leta 2007 proti svoji volji zapustiti Real Madrid.

"Pravi" Ronaldo, kot nogometni navdušenci po vzponu Cristiana Ronalda radi imenujejo upokojenega brazilskega napadalca, se je Real Madridu pridružil leta 2002 iz Interja.

Štiri leta in pol, 177 tekem in 104 gole kasneje ga je takratni trener Fabio Capello pregnal iz kraljevega kluba. "Nisem želel oditi. Imel sem veliko težav s Capellom. Če sem bil 100 gramov pretežak, me je izključil iz ekipe," je razkril 40-letnik.

"Sem zelo toleranten in trudim se razumeti druge vidike, a pri njem preprosto nisem mogel. Razumel sem njegov trenerski položaj, a v nogometu 100 ali 200 gramov ne pomeni razlike. Bistveno je to, kaj počneš, a on ni videl, kaj sem v resnici počel, koliko sem prispeval," je dodal Brazilec.

fabio capello | Avtor: EPA EPA


Ronaldo je prav razkril svojega favorita za prestižno individualno priznanje Ballon d'Or. "Letos bi izbral Cristiana. V zadnjih dveh sezonah je bil odločilni člen. Odigral je ključno vlogo v tolikih obračunih Liga prvakov, letos je spet v finalu," je pojasnil in se na diplomatski način izognil večni primerjavi portugalskega napadalca in Lionela Messija.

"Oba sta fantastična. Obožujem Messija, ko ima žogo, dosega gole in počne vse ostalo. Toda ne moremo prezreti Cristianovih številk. To je kruta primerjava. Oba si zaslužita spoštovanje," je pristavil eden najboljših igralcev vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.