Šport > Nogomet
14 ogledov

Ronaldo: Morda najboljši trenutek kariere

Ronaldo Meireles Švedska Portugalska Solna Friends Arena EPA
"Cristiano Ronaldo je v torek v Stockholmu preživel eno svojih najboljših noči. Je najboljši nogometaš v tem trenutku in tudi sam priznava, da se počuti kot še nikoli," v četrtkovem intervjuju s Cristianom Ronaldom piše španski dnevnik AS.

Še vedno traja vaše veselje po torkovi tekmi v Stockholmu?
Ja, srečen sem zaradi svoje družine, govoril sem z njimi kmalu po koncu tekme. Tudi zaradi svojih soigralcev, za vse Portugalce, za ljudi, ki so nas podpirali na stadionu. Jaz želim vedno dati vse od sebe, da pomagam svoji reprezentanci in svoji ekipi. Takšen bom vedno.

Čutite zadovoljstvo po dobro opravljenem delu?
Jasno, zelo sem zadovoljen z izpolnjenim ciljem. Vedeli smo, da bosta to dve zelo zapleteni tekmi, ampak po mojem mnenju smo igrali bolje na obeh in bili pravični zmagovalci. 

Kako bi povzeli tisto, kar ste doživeli v Stockholmu?
To je bil zelo lep dan tako na osebnem nivoju kot na nivoju reprezentance. Zabil sem tri gole s katerimi sem se izenačil s (nekdanjim reprezentančnim napadalcem Pedrom) Pauleto in to je nekaj, zaradi česar sem izjemno vesel. 

Ste se znašli v najboljšem trenutku kariere?
Vsako sezono sem bil dober. Pripravljam se za to in skušam dati vse od sebe. Morda je zaradi števila golov to lahko najboljši trenutek v življenju. To bi lahko bila moja najboljša sezona, ampak menim, da vedno izpolnim nalogo.

(Zlatan) Ibrahimović je ostal na zelenici in zaploskal Portugalski ob koncu tekme. Kakšna se vam zdi ta majhna športna podrobnost?
To je gesta, po kateri sem zelo zadovoljen. Zlatan je fantastičen igralec in ko imaš spoštovanje do svojih soigralcev in navijačev je to zares lepo.

To je bil res lep dvoboj, ki sta ga z Zlatanom imela v dodatnih kvalifikacijah ...
Ja, tokrat sem ga dobil jaz.

Kaj vam je šlo po glavi, ko ste Švedski zabili tretji gol?
Ko sem zabil tretji gol, sem že vedel, da smo se uvrstili naprej in da bomo na mundialu. To je bil zelo lep trenutek. Videl sem vse soigralce, ki so tekli, bil je unikaten trenutek. 

Ampak po drugem golu Švedske se je zdelo, da se bodo stvari zapletle ...
Ja, znašli smo se v zapletenem trenutku, ko je bilo 2:1 zanje. Malce smo trpeli, ampak po tem smo lahko zabili še dva gola in reči so nam šle dobro. Vsa ekipa je odigrala zelo dobro in ponavljam, da smo po mojem mnenju zasluženo na mundialu v Braziliji. 

In zdaj?
Bilo je nekaj res napetih dni v reprezentanci, zdaj je moj edini cilj, enako kot pri vseh ostalih v slačilnici, delati za Real Madrid in pomagati soigralcem.

Vaši dve izvrstni predstavi v dodatnih kvalifikacijah so vas pripeljali do tega, da ste postali prvi favorit v boju za zlato žogo. Kaj menite?
Ne želim več govoriti o zlati žogi. Osredotočil se bom na opravljanje svojega dela na najboljši možen način, tako v reprezentanci kot v Real Madridu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.