Šport
16 ogledov

Islandski kapetan opral Ronaldovo ime

gunnarsson ronaldo EPA
Kapetan islandske reprezentance Aron Gunnarsson je stopil v bran Cristianu Ronaldu, ki naj bi zavrnil njegovo prošnjo po tekmi Portugalske in Islandije.

Islandjia je na tekmi prvega kroga skupine F remizirala s Portugalsko (1:1) in se dokopala do prve točke na velikih tekmovanjih.

Po tekmi je za nekaj vroče krvi poskrbel Cristiano Ronaldo, ki je Islandcem očital, da so igrali preveč pasivno, s pretiranim slavjem po osvojeni točki pa pokazali mentaliteto majhne ekipe.

Portugalski superzvezdnik se je na udaru znašel tudi zaradi domnevno nespoštljivega odnosa do Arona Gunnarssona. Kapetan islandske ekipe je po koncu tekme pristopil do Ronalda in ga vprašal, če bi bil pripravljen izmenjati dres.

Nemški Bild naj bi z Ronaldovih ustnic prebral, da se je napadalec odzval nadvse arogantno. ''Kdo si ti?'' naj bi vprašal Gunnarssona, kar pa islandski kapetan zanika.''Rekel je 'znotraj tunela'. Nobenih težav ni bilo,'' je pojasnil Gunnarsson, ki je tako opral Ronaldovo ime.

''Ni me vprašal, kdo sem. Ni takšen človek, čeprav ga osebno ne poznam. Prosil sem ga za majico in odvrnil je 'notri'. Govorice niso resnične,'' je dodal Islandec, sicer član angleškega Cardiff Cityja.

Vezistova naklonjenost do Ronalda izhaja še iz časov, ko je Portugalec branil barve Manchester Uniteda. ''To sem želel narediti. Sem velik navijač Manchester Uniteda. On je igral za United, zato sem si želel izmenjati dres,'' je povedal kapetan. 

Islandija je z uvrstitvijo na Euro 2016 zabeležila prvi nastop na velikih tekmovanjih in zorala ledino na reprezentančnem nogometnem prizorišču. Država z nekaj več kot 300.000 prebivalci v teh dneh živi za nogomet.

''Na Islandiji je norišnica. Mi to čutimo in sprejemamo ter poskušamo uporabiti v pozitivnem smislu. Čutim podporo z Islandije in vseh koncev sveta. Z remijem proti Portugalski smo presenetili cel svet, a ostati moramo na realnih tleh in se osredotočiti na naslednjo tekmo.''

Islandijo danes ob 18. uri čaka tekma z Madžarsko.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.