Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldo podprl Ancelottija

ronaldo ancelotti EPA
Italijanski trener je dobil stoječe ovacije na zadnji ligaški tekmi sezone, javno podporo pa je dobil tudi s strani rekorderja Cristiana Ronalda.

Carlo Ancelotti več kot očitno ne razmišlja o povratku k AC Milanu, italijanski strateg pa je zatrdil, da si bo v primeru konca sodelovanja z Real Madridom vzel enoletni premor. Beli balet je na zadnji tekmi La Lige v sezoni v soboto premagal mestne tekmece Getafe (7:3), Ancelotti pa je kljub temu, da ni smel sedeti na klopi, dobil stoječe ovacije in glasno podporo občinstva. 

Italijan naj bi v naslednjih nekaj dneh ostal brez službe, favorit za njegovo mesto pa je Rafael Benítez"Moja prihodnost je jasna – ostajam pri Real Madridu ali pa si bom vzel leto premora," je bil Ancelotti, ki se je za novinarsko konferenco spustil s častne tribune, jasen po tekmi. "Če mi klub pove, da nisem zaželen, ne bom srečen. Toda odpuščanja so nekaj običajnega v mojem poklicu. Ne mudi se reševati ničesar. Klub razmišlja, kaj bi storil, meni pa se ne mudi oditi. S strani kluba nisem dobil še nobene informacije. Svojo usodo bom spoznal v ponedeljek ali torek," je še dejal italijanski strokovnjak. 

Madridčani so sezono zaključili z 92 točkami, dve več je osvojila Barcelona. Cristiano Ronaldo je znova presegel samega sebe in po sklenitvi rekordne sezone, v kateri je zabil neverjetnih 61 golov, največ v celotni karieri, skupaj z Jamesom Rodríguezom javno pozval vodstvo, da ohrani zaupanje v italijanskega stratega. 

Ronaldo je na družbenem omrežju objavil fotografijo z Ancelottijem v slačilnici Santiaga Bernabéua s posebnim pripisom. "Velik trener in neverjetna oseba," je o Ancelottiju zapisal Ronaldo. "Upam, da bova delala skupaj naslednjo sezono." 

Soigralec Rodríguez meni, da bi odstavitev trikratnega osvajalca Lige prvakov porušila harmonijo v moštvu: "Odhod Ancelottija bi bilo težko sprejeti. Prišel je pred dvema letoma, zares dobro pozna ekipo, ve, kakšni smo in kako se vedemo. Toda to ni moja odločitev in o tem pravzaprav ne bi smel govoriti."

Komentarjev 1
  • korisnik_16354 10:27 24.maj 2015.

    super stran mal so dragi ampak vredni svojega denarjahttp://sporttip10.weebly.com