Šport > Nogomet
48 ogledov

Ronaldo še drugič najboljši

Cristiano Ronaldo, Ada Hegerberg EPA
Portugalec Cristiano Ronaldo je najboljši nogometaš v Evropi za sezono 2015/16 po izboru Evropske nogometne zveze oziroma nogometnih novinarjev iz držav članic Uefe.

Zvezdnik madridskega Reala in Portugalske Cristiano Ronaldo je z obema ekipama osvojil naslov. S prvo je bil zmagovalec lige prvakov, z drugo pa evropskega prvenstva. V konkurenci sta bila še Ronaldov soigralec iz Reala Valižan Gareth Bale in soigralec Jana Oblaka pri Atleticu Francoz Antoine Griezmann.

"Ne bi bilo pošteno, če ne bi omenil Antoina in Garetha, saj sta oba imela za sabo neverjetno sezono. Prav tako pa tudi jaz," je po podelitvi povedal Ronaldo, ki je to nagrado dobil drugič, in dejal: "Moje največje sanje so bile postati nogometaš, biti uspešen v tem. Sanje so se mi uresničile."

V ženski konkurenci pa je slavila Norvežanka Ada Hegerberg, igralka Lyona, ki je ugnala Nemko Dzsenifer Maroszan, ki je igrala za Frankfurt, po novem pa za Lyon, in Francozinjo Amandine Henry, nekdanjo igralko Lyona in zdajšnjo ameriške ekipe Portland Thorns.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.