Šport > Nogomet
17 ogledov

Ronaldo spet v Manchestru

kevin de bruyne EPA
Nogometaši v ligi prvakov bodo drevi in v sredo odigrali prvi polfinalni tekmi.

Danes ob 20.45 se bosta na Otoku pomerila Manchester City in Real Madrid, v sredo ob istem času pa v Španiji še Atletico Madrid Jana Oblaka in Bayern München.

City bo gostil desetkratne zmagovalce tega tekmovanja, za Angleže pa bo to sploh prvi nastop v polfinalih lige prvakov. Real bo sicer zaigral že v svojem 32 polfinalu v evropskih pokalih, City tretjič, prvič po letu 1971, ko so igrali v Pokalu pokalnih zmagovalcev.

"Seveda si želimo, da bi zaigrala Karim Benzema in Cristiano Ronaldo. Imamo še en trening, videli bomo, kaj in kako. Danes sta sepočutila v redu, a vse skupaj moramo še testirati. vseeno mislim, da bosta zaigrala," je o nastopu dveh velikih zvezdnikov v svoji ekipi včeraj dejal trener Zinedine Zidane. Še zlasti Ronaldo je deležen velike pozornosti, saj se je vrnil v Manchester, kjer je vrsto let blestel v dresu Uniteda.

 

Tekma bo nekaj posebnega tudi za Manuela Pellegrinija, ki je že okusil težave pri sedenju na klopi madridskega kraljevega kluba. "Pomembno je, da uživamo v polfinalu, to je le podvig, ki nam ne uspe vsako leto. Igralci se tega zavedajo, želijo pa še nadaljevati v tem tekmovanju, hočejo igrati v finalu. Igrali bomo na zmago," je dejal Čilenec, ki zdaj vodi City.

"Manchester City se ne bo samo branil. Tega ne moreš storiti, če želiš igrati v finalu. Morali bomo prikazati dober nogomet, če želimo premagati Real Madrid. Za vsakega trenerja je pomembna zmaga v Ligi prvakov, a ponavljam, da je pomemben tudi način naše igre," je menil Pellegrini.

Atletico brez stebra obrambe

V sredo si bo Bayern poskusil izboriti čim boljše izhodišče za povratno tekmo, da bi španski strateg Pep Guardiola Bayern prvič, odkar je njegov trener, popeljal do finalnega obračuna. Atletico z Janom Oblakom bo poskusil to preprečiti, čeprav bo igral brez poveljnika obrambe Diega Godina.

"Robert Lewandowski in Thomas Müller sta igralca, ki ju je zelo težko ustaviti. Sta izvrstna napadalna igralca," je pred tekmo povedal slovenski vratar v dresu Atletica Oblak.

V nasprotju z uveljavljenim razmišljanjem, da je povratna tekma na domačem igrišču prednost, pa se to od leta 2011 v polfinalih ni potrdilo. Namreč, od takrat niti ena ekipa, ki je igrala povratni obračun pred domačimi navijači, ni videla finala. Povratni tekmi bosta prihodnji teden, finale pa bo 28. maja v Milanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.