Šport > Nogomet
12 ogledov

Ronaldo bo št. 7 prepustil Raúlu

raul EPA
V tekmi za pokal Bernabéu se bosta nocoj pomerila Real Madrid in katarski Al-Sadd.

Tekma na Santiago Bernabéuu bo prav posebna za nekdanjega napadalca belega baleta Raúla Gonzáleza, ki bo ponovno oblekel majico kraljevega kluba.

Španski nogometaš bo za vsako ekipo igral po en polčas. ''To bo čustven obračun. Prišel sem, da bi igral s svojo ekipo, ki ni na nivoju Reala, vendar se veselim, da bom oblekel majico Madrida, ki sem jo nosil toliko let,'' je povedal Raúl, ki je za beli balet igral od leta 1994 do 2010.

''Pred tremi leti sem se poslovil, vendar se nisem mogel posloviti na način, ki bi si ga želel. To bo poseben dan. Ganjen sem, da so vstopnice razprodane, in da me navijači čakajo, kjerkoli se pojavim. Madrid mi je dal vse. Vesel sem, da se vračam domov, da bom videl prijatelje in kolege. Upam, da bo tekma dobra, kljub razliki med ekipama. Moji soigralci se veselijo in bodo dali vse od sebe. Glavno je, da bomo vsi uživali,'' je dejal 36-letnik.

''Dolgujem navijačem Real Madrida''

Raúl je leta 2010 zapustil Real Madrid, saj se pod taktirko Joséja Mourinha, ki ga je želel zadržati v ekipi, ne bi pretirano naigral. Nato je dve leti igral za Schalke 04, lani pa je podpisal s katarskim Al-Saddom.

Raúl na Bernabéu pričakuje dobro vzdušje. ''Upam na veliko zabavo. Vesel sem, ker bodo tam moji prijatelji in družina. Otroci me sprašujejo, če sem igral s Cristianom in morda bom lahko zaigral z njim. Ljudje so mi dali vse, odkar sem oblekel ta dres. Dolgujem jim. Moral bi zadeti še več golov in vse narediti bolje,'' je povedal Raúl, ki je za Real zabil 323 golov - več kot katerikoli drug nogometaš.

''Vrnitev v Madrid je vedno v mojih mislih''

raul  | Avtor: EPA EPA
O vlogi trenerja ne razmišlja. ''V dobri formi sem in še vedno se počutim kot nogometaš. Odločitev bom sprejel, ko bo prišel čas za to. Vrnitev v Madrid je vedno v mojih mislih in ko bom menil, da lahko klubu nekaj ponudim, se bom z veseljem vrnil, vendar moram najprej skozi prehodno obdobje, ko bo potrebno ugotoviti, če imam res kaj ponuditi,'' je povedal Raúl.

Novinarje je zanimalo, zakaj se je odločil zapustiti špansko prestolnico. ''Ko sem sprejel odločitev, sem mislil, da je prišel čas. S selitvijo v drugo državo sem spet našel veselje, ki sem ga izgubil. Pomagalo mi je, da sem užival v nogometu in se počutil svobodnega. Osredotočil sem se na nogomet. To je velik klub, ki ima iz dneva v dan svoje težave,'' je povedal Rául in Florentinu Pérezu svetoval, naj stori vse, kar je v njegovi moči, da Cristiana Ronalda zadrži v Madridu.

''Gareth Bale je izjemen''

Španski napadalec se seveda ni mogel izogniti vprašanjem o Garethu Balu. ''Bale je nogometaš, ki moti ritem drugih ekip. Zadnjih nekaj sezon je bil izjemen. Nogometaš z največjim vplivom po Messiju in Ronaldu. Kaže, da si ga Madrid želi, in za to se bodo zelo potrudili. Če si ga želijo, očitno menijo, da bo igral pomembno vlogo. Madridisti so navdušeni, a ekipa potrebuje več treninga in tekem. Zasedba je izjemna,'' je povedal Rául.

Za konec so Španca povprašali, kakšna je razlika med Raúlom danes in Raúlom izpred treh let. ''Več sivih las, odrasli otroci, a še vedno navdušen nad nogometom. Odločitev, da nadaljujem, sprejmem iz leta v leto. Trenutno se počutim dobro, vendar ne vem, kaj bo čez deset mesecev,'' je zaključil Raúl.

Ronaldo prepustil številko 7

Raúl bo tekmo za pokal Bernabéu odigral s številko 7, ki mu jo je iz spoštovanja prepustil Cristiano Ronaldo. Portugalec bo zaigral s številko 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.