Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldo že sklenil dogovor

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo naj bi v ponedeljek podpisal novo pogodbo z madridskim Realom.

Po poročanju španskih medijev sta se Real Madrid in Cristiano Ronaldo dogovorila za podaljšanje Portugalčeve pogodbe. Zvezdnik naj bi pri belem baletu tako ostal vse do leta 2021. Pogodba, z njo bo Ronaldo v žep pospravil še precej več denarja, naj bi bila podpisana jutri.

Uradno naj bi v klubu novo sodelovanje potrdili po današnji tekmi Reala z Leganesom, v ponedeljek pa bo sledil slavnostni podpis pogodbe. Ob njenem izteku bo Ronaldo sicer dopolnil starost 36 let in 145 dni.

Vrednost nove petletne pogodbe je kar 240 milijonov evrov. Če želite to vsoto primerjati z lastnim dohodkom: na leto bo zvezdnik tako prejel 48 milijonov, na mesec 4 milijone, na teden 923 tisočakov, na dan nekaj več kot 131 jurjev, na uro pa približno 5,5 tisočaka. V eni minuti bo na njegov račun kapnilo 91,5 evra.

Odkar je Ronaldo leta 2009 iz Manchester Uniteda prestopil k Realu, je z ekipo osvojil devet naslovov. Dvakrat v ligi prvakov (2014, 2016), enkrat (leta 2012) pa mu je v sedmih sezonah uspelo osvojiti tudi špansko prvenstvo. Na 359 tekmah v dresu kraljevega kluba je zabil 372 golov.

Pri Realu je v zadnjem času kopica zvezdnikov že podaljšala pogodbe - Toni Kroos, Luka Modrić, Lucas Vázquez, Gareth Bale ... Zaenkrat sta s kratkoročnima pogodbama le Isco in Pepe. Slednjemu bo pogodba potekla v juniju, ko bo lahko odšel brez odškodnine, že od januarja pa se lahko pogovarja s preostalimi klubi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.