Šport > Nogomet
20 ogledov

''Ronaldova težava je, da je nekdo boljši''

messi xavi EPA
Španski branilec Xavi je delil svoj pogled na rivalstvo med Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom.

Superzvezdnika španske nogometne lige vseskozi vneto zatrjujeta, da med njima ni nobenega rivalsta, a dejstvo je, da sta najboljša nogometaša zadnjih let predmet vsakodnevnih primerjav.

Nobenega dvoma ni, komu izmed njiju je bolj naklonjen nekdanji nogometaš Barcelone, Xavi, ki od leta 2015 igra za katarski Al Sadd.
Nekdanji španski reprezentant ne zanika, da je Ronaldo izjemen nogometaš, vendar vztraja pri tem, da je Messi za razred boljši.

''Ronaldo je nogometaš svojega časa,'' je v intervjuju za Cadena SER dejal Xavi. ''Težava je le v tem, da je tu še nekdo drug, ki je v bistvu najboljši nogometaš v zgodovini. Ronaldo je izjemen, toda zame in za vse, ki imajo radi nogomet, z Messijem ni primerjave,'' je dodal 36-letnik.

''Messi bo številka ena, dokler ne bo prenehal. On je superioren vsem in najboljši nogometaš na svetu, razen če si Real Madrid,'' je pristavil Xavi in se dotaknil še sobotnega derbija v Manchestru, ko si bosta nasproti spet stala José Mourinho in Pep Guardiola. Tudi v tem pogledu se je postavil na stran svojega nekdanjega trenerja.

''Ne bi rekel, da Mourinhev stil sovpada z mojimi karakteristikami, je pa dobro dodelan in nas je veliko naučil. Verjel je v igro Barcelone, nato pa pa je postal trener in spremenil svoj pristop. Taktično gledano, Guardiola nima konkurence,'' je sklenil Xavi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.