Šport > Nogomet
23 ogledov

Ronaldo je bil na pragu Juventusa

cristiano ronaldo zlata žoga ballon d'or zürich EPA
Portugalski superzvezdnik je bil leta 2003 tik pred tem, da se pridruži Juventusu, trdi nekdanji direktor.

Franco Ceravolo je razkril, da je pred 12 leti s Sportingom dogovorjen za prestop Cristiana Ronalda, vendar je dogovor padel v vodo zaradi prelomljene obljube Marcela Salasa.

Ronaldo se je kot najstnik iz Sportinga preselil k Manchester Unitedu, potem ko je na prijateljski tekmi med portugalskim in angleškim klubom vzbudil pozornost Sira Alexa Fergusona. Portugalec se je pod budnim očesom škotskega stratega prelevil v enega najboljših nogometašev na svetu in se leta 2009 za takrat rekordnih 94 milijonov evrov preselil v madridski Real.

Njegova pot do uspeha, razkriva nekdanji direktor Juventusa, pa bi bila lahko precej drugačna. ''Cristiana Ronalda sem želel pripeljati v Juventus in bili smo blizu dogovora. Vse je bilo dogovorjeno, vendar Marcelo Salas, ki je bil protiutež, ni hotel prestopiti k Sportingu,'' je povedal Ceravolo.

Navedbe nekdanjega direktorja potrjujejo izjave še enega bivšega visokega funkcionarja kluba, Luciana Moggija. ''S Sportingom smo imeli vse podpisano. Dogovorili smo se za menjavo Cristiana Ronalda z Marcelom Salasom, ki je selitev sprejel, nato pa preklical. Takrat se je vmešal Manchester United. Ponudili so milijone, mi pa nismo imeli denarja, da bi tekmovali z njimi. Pogodbo smo morali prekiniti. Ronaldo bi se lahko pri 18 letih pridružil Juventusu,'' je povedal Moggi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.